Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008



onsdag 1 oktober 2008

A-bult Zen-screws Club



En halvgängad skruv nudge nudge wink wink som Monty Python sa...
"...Does your wife like photo's? Nudge, nudge, wink wink?"



Till Bengt Anderbergs minne
AB DN SVD
Bara en sån sak som att finnas med i en antologi som kallas Kärlek.



Amorina 1999 (BAs sista bok)


Bengt Anderberg, poet, författare, översättare, pornograf, manusförfattare (sök Internet Book List, LibraryThing, Libris, Adlibris, Bokus, Projekt Runeberg)
Född 17 april 1920 i Göteborg

Skapade debatt när han 1948 släppte romanen Kain. Kritiker och publiken upprördes av dess erotiska frispråklighet. Bengt Anderberg har hela sitt liv vandrat på gränsen för det "tillåtna", samtidigt som han givit ut barnböcker publicerade han erotiska noveller.

Bibliografi (i urval)
1945: En kväll om våren
1946: Fåglar
1946: Nisse Bortom
1946: Fanny
1947: Kristofer
1948: Kain
1950: Niklas och Figuren
1952: Den känslofulle vargen
1950: Sagospel
1961: Dantes inferno
1963: Pittoreskt album
1964: Poas sagobok
1970: I flykten
1979: Grisen och stjärnan
1981: Fritt efter naturen
1985: Nattljus
1986: En förtrollad värld
1991: Under molnen
1993: Sagan om den lille, lille pojken
1994: Sagan om den lilla, lilla flickan
1996: Jorden runt på 5 minuter
1999: Amorina

Priser och utmärkelser:
1946: Svenska Dagbladets litteraturpris
1979: Ferlinpriset
1993: John Landquists pris
1998: Elsa Thulins översättarpris

(från susning.nu)



Robert M.Pirsig Zen och Konsten att Sköta en Motorcykel 1974.
Om ovanstående (så slipper jag skriva det):
Mitrania.se
FaidrosBlog
USABlogg

Bloggar om litteratur, erotik, Bengt Anderberg, Robert M.Pirsig, zen

Gubben vid Rämen, "tack för titeln" (hepp!) Adult Sensual Club More Peace less War!

Don't waste your time on crimes against mankind, when people have fun the world smiles and shines
LPWJ Zen quote 01/10/08

Intressant som en sextant

Be well,
LordParzifal

2 kommentarer:

Gubben sa...

Min käre LordParzifal!
Dina halsbrytande och innovativa lekar med orden är en sprudlande källa till förnöjelse och upptäckarglädje...
Må bra!

Gubben sa...

Jovisst ja!
Min hatt...
Jag för just diskussioner med blogghotellet om varför men mest om hur faan jag får tillbaka min huvudbonad - vintern är ju snart här!

;