Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008fredag 3 oktober 2008

Hellre whiskeypåverkade inlägg än propagandapåverkade men...vad är det som händer med Kanal 5 och svenska TV-kanaler!?Teri Hatcher gästar Jay Leno

Kanal 5

"Misses lista"

...de 5 sämsta minuterna på TV-kvällen, tänk om man hade kallat det Mr Lista och en tjej legat skadad i bandage på slutet, humor? knappast. Ett fall för Jämo och mansjourer.
Nu ska jag slå över till Playboy kanalen och hoppas Pam är med med ett gammalt klipp, män kan åtminstone blanda humor med nöje eller nytta eller vad det nu var.
Skadehumor är t o m förkastligt av unga och barn; än värre med vuxna kvinnor.
Räcker det inte med halvtaskig Roy Anderssonhumor som tillhörde 70-talet nu, med gubbar med ketchupflaskor och "dumma farbröder" i teliareklam, medans man skriker så fort det vankas underkläder till Nyår i H&M-reklamen.
Hyckleri, javisst.
Inga skämt ska gå ut över någon annan vare sig kvinna eller man men INGEN bestämmer vilken humor eller reklam med sexiga undertoner som är "OK" så länge den är laglig.
Viva la differance!
Fokusera på att intellektuellt och fredligt bekämpa de som krigar istället för nya onödiga könskrig. Där är (som inte många vet) Hugh Hefner på Topp50 listan av världspressen för uträttade stordåd vad gäller raskrig i USA:s 60-tal mm.
Han gjorde mer än upptäckte Marilyn Monroe för första numret av sin tidning Playboy.

Kanal 5 blir sämre och sämre

De sänder inte Jay Leno längre ens på sen nattid 0030 eller 0130,
istället sänder de repristiden 1100 på morron.
Jimmy Kimmel ny show står det i tidningen, med saker som var aktuella i vintras ungefär (repriser repriser bla med Sarah Silverman, klassexempel på någon som skulle kunna vara bättre än dom är, men tillhör tyvärr "Luuk humorgenerationen" att göra skämt som inte är skämt = antiskämt =
ingen humor alls).
Inte nog med att man fick vänta till 0100 med att äta och se sitt
enda Tv-program för dagen för en äkta TV-dinner nu sänder de en liten
bifigur som fått en egen show efter Man Show, ett C-program som red på
feministvågen där det roligaste var bouncing girls...tjejer som
hoppade i slowmotion på en studsmatta. Dumt ja, men medvetet dumt.
Det var ett resultat av 90-talets backlash som jag varnat för skulle
hända i Sverige om många gapade för mycket och som just nu händer.

Lär av USA, de ligger 5 á 10 år före i allt och har alltid gjort!
Något som också femman borde, 2000 repris på världens sämsta kock, en
ex-fotbollsspelare som var känd för att inte vara riktigt klok i
huvudet och det syns när han öppnar käften. Nu i nån ny (samma sak som förr ändå) serie kallat f word, populism till max.
2100 repris på Criminal Minds avsnitt som jag såg för typ ett år sedan.
Repriskanaler som TV4+ och kanal 9 kommer att ha de program jag ser i framtiden medans "de vanliga" kör "vanliga" svenssonprogram med inredning och semester för de som jobbar året runt och inte lever mer än semestermånaden!
SVT ska vi inte tala om, enda kanal som har så låg sponsring (för att de inte ens försöker eller vill) att de kånkar innan programserien är sänd (Molins fontäner).
De lär sig aldrig media. Det är inte public service längre efterom det är en smalkanal så då kan de lika gärna sälja till någon som kan media. TV8 t.ex. Stenbeck hjälpte både TV4 och SVT så mycket han "fick". Han var något att vara stolt över, han gjorde vad Berlusconi gjorde för Italien inom media. Allt.
Big in Japan är det enda "dåliga som är menat att vara dåligt" i TV6, nåt urvattnat efter ett ståuppskämt Schyffert använde tidigt 90-tal och Betnér fick till slut sitt program och är halvbra/kass om vartannat i Kanal 5.
Annars är TV6 den enda kanalen med bredd och nytänkande och den enda som ökar i tittarsiffror, SVTs siffror är framdrömda de är inte ens nära sanningen.

Och av nio(9!) nya program är endast Fringe sevärd på femman i höst...

Hello safesex

Gnäll och mjäkmusiken som inleddes med wannabe amatören Håkan Hellström får nu en feminin utlandslansering av Lykke Li och Säkert! (Hello Saferide, låter lika kommersiellt säkert som Misses lista, se vad som är ekonomiskt gångbart och producera tills folk byter stil igen)
Bara namnet...får en att tjacka en klassisk platta istället, inte för att jag köper pop överhuvudtaget.
Varuhusmusik är till för allmänheten på offentlig plats och inte privata samlingar.

Nä då bränner man nog hellre av den gamla myten med Sex, Drugs & Rock'N'Roll
Black Label Whiskey alltså...
Och lyssnar man som jag till Ozzys gitarrist Zakk Wylde's band Black Label Society så har man ju allt i ett!
=)

Vad är det som händer i TV-världen, och som jag sagt förut så är TV4
uppköpt av precis den typen människor som hackade på hårdrock och
kallade stackars Ozzy för satans son, som nu hyllas av samma människor
för han gjort ett vanligt hemma hos program i 4 år.
Hycklande människor är jordens avskum.
Tur att Tv3/Tv6/Tv1000 alltid håller stilen annars hade man inget att
se, tacka Stenbeck för att TV lever i Sverige fortfarande!

A Twelve Step Program for Entertainment:
AB AB2 AB3 AB4
AB5 AB6 AB7 AB8
AB9 AB10 AB11 AB12

Bloggar om TV, Kanal 5, media, reklam, feminism, kultur, Playboy

Intressant som vem i Idol som vann

Be well,
LordParzifal

2 kommentarer:

kulturbloggen sa...

Apropå whisky förtäres den gärna blandad i varm choklad:
http://kulturbloggen.com/?p=2173

L.Patrik W.Johansson sa...

Min kommentar till länken på kulturbloggen (som är bra, bara namnet säger ju allt)
utifall den refuseras, och vill också tillägga att det även finns unga kvinnor som refuseras på de större bokförlagen eller till Nobels litteraturpris, men idag skrev jag om manliga amerikanska författare som utgångspunkt i kommentaren:


Jag vet att mitt inlägg var medvetet överdrivet och jag vet inte hur mycket av det du såg men ditt inlägg bekräftar ju nödvändigheten av att överdriva.

Det var säkert trevligt men hela den här Liza Marklund trenden med nordiska och engelskspråkiga halvamatör-som-egentligen-är-journalist författarinnor som jag gärna läser om de är bra gör att manliga amerikanska diktare och författare såsom Norman Mailer knappast omtalas i massmedia längre. Och manliga amerikanska diktare och författare är just vad Nobelakademin överser varje år. Varje år vänrtar jag på att någon amerikan äntligen ska få priset (eller PO Enqvist) men tji fick man varje gång.

För 10 år sedan snart nu kring millenieskiftet diskuterades att män läser så lite och de som läser tillhör eliten, men böcker i skandinavien trycks ju med målgruppen kvinna 20-? år så det är ju inte så konstigt så att de flesta män som går på bokrean t.ex. inte hittar så mycket och beställer engelska original på nätet istället.

Det här är ingen personlig attack, även om det ser ut så, på kvinnor som läser i Sverige men som jag skrev i mitt inlägg så verkar både TV-media och Bokförlag mest vara gjort av, för och recenserade av just kvinnor. Och då blir det ganska smalt eller "brett" men inom samma ämnen, vilket blir smalt och många kategorier böcker glöms helt enkelt bort, ungefär som man tjatar om senaste månadens pop CD när kanske 25 bra CD har släppts. Kanske för att moderna människan inte kan komma ihåg mer än en titel i månaden tror media? jag vet inte men konstig ointelligent trend är det, hur ska det få män att läsa mer böcker när inga titlar släpps i Skandinavien som kan intressera män att läsa oftare...
Därav mina ofta förekommande överdrifter på min sida för att provocera folk att tänka själva och inte bli programmerade av massmedia. Det är knappt hövdingar inom bokens konst som Lundell och Ranelid syns och gör de det hackas de på av någon jäntunge som Skugge med bimbofölje...
Nej då föredrar jag nog BK Öijers nya diktsamling. Och det var inte mycket media kring den heller.
Så tack o lov att Bonniers stoppas av monopollagen så de inte äger fler Tv-kanaler och bokförlag. Albert Bonnier kunde ge ut bra böcker på sin tid men i modern tid hittar jag inga titlar där.

Be well,
LordParzifal

;