Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008onsdag 29 oktober 2008

Topplistan: QB4Q (Quality B4 Quantity) | Ralph Lundstens Andromeda
Symfoni i fyra satser: jag skrev faktiskt en egen en gång 1993 som var ca 25 min och passade även för rocksättning, väldigt Våroffer inspirerad och av Eldfågeln (båda Stravinskij).

Movement I
Nobelpriset i Litteratur Revisited

Movement II
Ralph Lundsten och musikrörelsen mot stagnation

Movement III
Topplistan

Movement IV
DIKTER + Quality B4 Quantity

Som en hyllning till RLs första alster som var i fyra delar, min enda av hans är från mitt födelseår 1968 men jag har hört honom under hela livet från olika perioder.

Movement I
Nobelpriset i Litteratur Revisited


Här är listan från den tidigare Nobellistan med amerikaner inför litteraturpriset då jag sa att minst 4 var värd det och att jag hade ca 100 av de 720 nämnda, nu visade det sig (sa han med värsta diplomat Carl Bildt röst) att det var 49, men nog så bra, har nog även några mer obskyra utanför offentligheten, och 174 volymer.

David Baldacci (10)
John Barth (1)
David Brin (1)
William S. Burroughs (3)
John Dickson Carr (2)
Carlos Castaneda (2)
Lloyd C. Douglas (2)
David Eddings (10)
T.S. Eliot (1)
John Gardner (1)
William Gibson (1)
Allen Ginsberg (1)
Thomas Harris (3)
Nathaniel Hawthorne (1)
Joseph Heller (1)
Ernest Hemingway (1)
Benjamin Hoff (2)
Robert E. Howard (1)
Jack Kerouac (1)
Stephen King (18)
Dean R. Koontz (40)
Anton LaVey (6)
Timothy Leary (1)
Ira Levin (3)
Norman Mailer (3)
George R.R. Martin (1)
Suzy McKee Charnas (1)
James Michener (2)
Henry Miller (4)
Anaïs Nin (4)
Eugene O'Neill (1)
Edgar Allan Poe (6)
Anne Rice (7)
Craig Rice (1)
Carl Sagan (3)
J.D. Salinger (1)
Anya Seton (1)
Robert Silverberg (1)
Peter Straub (2)
Whitley Strieber (8)
Henry David Thoreau (1)
Mark Twain (1)
John Updike (1)
Jack Vance (1)
Gore Vidal (1)
Tad Williams (5)
Allen L Wold (1)
Richard Wright (3)
Gary Zukav (1)

(49förf/174vol(172vol) S.King/P.Straub 2 volymer)

Movement II
Ralph Lundsten och musikrörelsen mot stagnation110 skivor utgivna och bor i en Astrid Lindgrensk idyll.

Ralph Lundsten 50 år i branschen, likt kollegor som Björn J:son Lindh, Janne Schaffer, Berndt Egerbladh och även Sven-David Sandström är han oslagbar inom sitt gebit.
På den tiden man växte upp på 70 och 80-talet var musik, och borde vara nu med, av en kompositör eller en grupp som hade ett projekt eller två per år, nu med CDn så ges bara korta musikreklamsnuttar till musik ut och ironin är att det enda som är bra med CDn är det långa formatet, förr var musik ett längre konstverk nu korta mobiltelefonsignaler.
Det fanns förvisso kommersiella "nu tar vi och lägger en svensk text på ett amerikanskt original" skivbolag förr med, och det är väl deras söner som ger ut de halvstulna musikjinglarna nu.
Men det är så långt ifrån konstmusik och instrumental musik man kan komma.
Jag vet få som är så mycket du gamla du fria Sverige som RL, förutom Astrid Lindgren kanske, med hans rosa Andromeda villa, nere vid vattnet.
Som taget ur en svensk film, då filmer uppmuntrade svenskar istället för att göra dem deprimerade så de handlar mer skit på apoteket, människor med krämpor behöver uppmuntran inte dumdryg reklam, det där har jag sett igenom för länge sedan och är förvånad att ingen hög advokat stämmer eländet att hålla käft när man sitter å fikar, då sätter jag hellre på instrumentalmusik!
Det har alltid sedan barnsben varit min medicin mot dumma människor och händelser i världen, det är min verklighet, mitt språk.
Och så långt från Idol som det går att komma, det är underhållning, dra skämt istället, det är mer underhållande än karaoke.
Alla ni som känner er halvdåliga ibland, vilket är de flesta och det är det de vet, handla på hälsokost istället, apoteket försökte t o m bli monopolbutik på ginseng en gång och det visar vilka de är.
Stöd din Hälsokostbutik, de behöver det.


På tal om Tv (som följer här nedan) är det lustigt, att 10 av 15 min tilldelas skit om stadsplanering inom grönområden som aldrig kommer hända, kom ihåg almarna, och en newbie som Hello saferide som erkänner att hon inte behärskar musik, medans RL hållit på 50 år och får 3min...vart? på kulturnytt i SVT såklart,
får vi se ett 2 timmars program med en uppsättning kanhända!
Axess är en hyfsad kanal men sämre än de kulturkanaler som fanns innan och blev nerlagda "pga ekonomin". Konstmusik förstås inte och uppskattas inte av den breda massan och det är därför muséer och annan finkultur ej heller behöver stora lokaler, men ibland på vissa uppsättningar eller utställningar så får man en bred sponsring, och se då kommer människor och uppskattar det. Kultur är till för alla och alla uppskattar olika delar av kultur men i grund och botten så är det en gemensam utveckling av kultur där alla bör göra sitt bästa för det är meningen med livet.

Se Insider ikväll (Onsdag) om ännu ett fall av manshat, backlashen av PK feminism är här igen,
vem har någonsin sagt att alla kvinnor är ärliga eller smarta bara för att det är bra med riktig feminism, det är PK feminismen och kvoteringar som ska bort inte ärliga
rättvisa människor, än vilket kön eller ras. Oärliga kvinnor tar alltid vara på chanser att verka när tillfälle ges vilket PK feminismen nu ger dom med sitt manshat. Kommer bara slå tillbaks på dem själva.
Genus är om män och kvinnor i harmoni, alla som krigar ska alltid motarbetas men ej slösas energi på vilket inte är en motsättning då om man arbetar med att skapa musik eller positiva vibbar i allmänhet alltid automatiskt ignorerar de negativa i världen.
Som Ralph Lundsten...
Det gäller att ta vara på melodierna när man utforskar musik som tonsättare och inte tänka på vad som är inne, för det som är inne är snart ute och är sällan tidlöst, vilket är vad den här sidan handlar om.

wiki eng * wiki sve
Ralph Lundstengården * Andromeda
Svalander * Norran
Kuriren * Progg
Seniornet * 99
RL Intervju av Niki Loong
Bokrecension (RL)
Monotoni "Pop är en folksjukdom"(RL)
KulturbloggenJag är gammal feminist (använder inte old school eftersom skolor över
hela världen suger) och för att protestera mot modern feminism så kan
man använda uttrycket femininte, är du feminist nej det är jag
femininte eller ja det är jag, men jag är femininte, fungerar båda två
lika bra. Hippiepower!

LPWJ 29/10/08

Movement III
* * * * * * * * * * TOPVS 50 * * * * * * * * * *
PVBLIKVM * * * * * RVBRIKVM * * * * * SVBJEKTVM


01 (--) 300 OS-eftersvall 1:2 (Dessa basketdamer är helt nakna...) Direkt till nummer 1, kan jag inte sätta rubriker som slår de värsta AB rubrikerna, så säg. Don't blame the player, blame the game (ICE-T)

02 (05) 271 Guben i Låddan (Troligtvis Sverigepremiär i textform, som grattis på den visselbara 77-årsdagen Hasse Alfredson och jämnt 90 fyllda Martin Ljung) Får 5 sökningar per dag på Hasse Alfredssons gube, hoppas jag inte blir stämd, den här sidan är dock helt okommersiell

03 (--) 259 Om en Hövding och en Medicinman (Finkultur till massorna) Om mitt möte med Cornelis och en medicinman kallad Medicine Story

04 (08) 259 ADEL, PRÄSTER, BORGARE, BÖNDER (Episk Dikt; Del I) Självbiografisk Magnum Opus dikt

05 (15) 253 Antiarianism (eller tänk om man skulle ta och vända på ett Hitlertal, så att alla ser det avskyvärda i antisemitism) Mengeleförsök utförda på nazister. Lugn, endast fiktiva...

06 (02) 238 Tittarstorm efter musvisning i AktuellRapport (alla som läser den här bloggen får en stor fin god glass!) Satir på SVT

07 (--) 234 PISKA MIG MED LAKRITS Poetryslam dikt

08 (04) 175 Grattis Madonna, den liberala fascist-censur-bekämparen! (och som gör allt med ett leende) Allmän anticensur och allt det Madonna står för.

09 (10) 166 Mobiltelefånerier | När Apmänniskan förses med den nyaste HiTech tekniken (och jajustja...Lösningen på hela FRA-lagen) Fra debatt förakt satir

10 (14) 146 Om Skillnader och Likheter mellan Laveyaner och Luciferianer Gammalt ockult vetande a la 60-tal mm

*

11 (06) 140 No News is Good News! (Who Wants to Hear Bad News?) Antikommunistisk antisemitisk upplysning, konstigt att det fortfarande behövs, hjärntvätten är värre än jag trodde i dessa norra regioner av Europa.

12 (Ny) 137 OS-eftersvall 2:2 (Offertorium Stonehenge | Oskulden, OS gulden, OS skulden och OS kulten) Om OS förr och i modern tid och hur människor alltid förblir desamma och lär sig bara om de vill det.


13 (Ny) 127 Nobelpris till Alice Hoffman/Erica Jong/Joyce Carol Oates och postumt till Norman Mailer! (Listan över amerikanska författare Horace borde läst) 720 amerikanska författare.

14 (13) 119 Skillnaden mellan Konfucianism och Taoism Om Lao Tsu och Kon Fu Tse

15 (Ny) 118 Min Blogg Fyller HUND-RA-BAST! UFO-meddelande och de egyptiska gudarna.

16 (18) 116 Topplista! Kvantitet + Kvalitet | Inventering the End (Endagsbloggsemestern är över; bäva månde kultureliten) Första listan och lite dyngnyheter.

17 (19) 114 Att Vara Marcus Birro | Sandaler på Vatten (Beat the System Hard with a Ten Ton Hammer) Om att författare lätt blir tagna för profeter för att de syns på TV

18 (Ny) 112 Six Ribbons (Against the Wind/Mot Alla Vindar)
Ja just det, från den serien som alla sett men få kommer ihåg namnet på från 80-talet. En av de första jag spelade på akustisk gitarr.

19 (16) 112 Samlade kommentarer | Svinet Persson i (f)jantelandet (Marcus "the Arbetarklass Hero" Birros Blogg, Mars) Vi som växte upp i sosseland (på MBs blogg)

20 (35) 112 Gubben som tänker utanför Rämen Ordlek på utanför ramen och ordlekar är vad Gubben vid Rämen handlar om...

*

21 (17) 111 Perrelli diskad! Smugglade av misstag knark i sina Gucciskor Aprilskämt på Aftonbladet (min första länk till på köpet)

22 (09) 110 Gott och Blandat? Nej knappast, inte bland det Osorterade Onda. Om Engla och polisens amatörmässighet

23 (37) 108 Heja Sverige ~ men Norge har snyggare..........spel! (men i mål har vi T-X, Termina-trix Kung-Fu style) Damernas OS match mot Norge i Terminatorstil.

24 (Ny) 103 Svensk Översättning av Deeper Down med My Dying Bride | Englands Metal Royalty My Dying Bride - Deeper Down i original och på äkta gammal svenska.

25 (12) 101 TEMA Alla som inte läser det här förblir dummare än alla andra: Mitt råd till alla svenskar, varva ned i sommar och kom ikapp er själva. Gamla ABBA-sommarminnen a la 70-tal mm

26 (22) 099 ADEL, PRÄSTER, BORGARE, BÖNDER (Episk Dikt; Del II) Självbiografisk Magnum Opus dikt, Del II

27 (11) 098 Reinfeldt - The Lost Emperor of China Satir om Kinaresan

28 (34) 096 WAR PIGS (No More Dictocracy! Make Love Not War!!) Black Sabbath och Ozzys text med ett hopp om slut av förföljelsen av judar och andra folkslag.

29 (21) 088 Lenny Kravitz & Kravligt Landslag (åsså lite Peter Stormare) Dikten som Stormare läser i reklamen mm

30 (Ny) 083 Huge Honories till Hugh Laurie (som för de flesta är känd som House) Från Black Adder till House.

*

31 (36) 082 Judendom och Hedendom av Edgar Allan Peace On Earth Om den alltmer tillåtna antisemitismen i Sverige, har alla glömt Förintelsen kan man undra.
Så fort minoritet sägs visas en bild på en slöja eller turban, som att araber är den enda minoriteten, det finns judar i nöd, vinklad media är ingen media, se på utländska kanaler istället.

32 (33) 081 Flower Power (Tillägnad Tage Danielssons minne, denne vise poet som skulle ha fyllt 80 år i år) Tage Danielssons dikt på svenska översatt av undertecknad till engelska

33 (Ny) 078 Deja-Vu TopModel I av II Top Model season 10, jag tror de lyckats skaffa en värdig vinnare endast de fem sista säsongerna.

34 (28) 077 Fridsfursten Om andlighet och att de andliga inte rår för kyrkors dumhet

35 (20) 073 Tankar genom Röken från Sherlock Holmes Pipa Om att man inte slutar med pipan för att det är äckligt eller farligt utan för att må bättre

36 (25) 072 Yggdrasil Lever Än Om gamla träd som världens lungor

37 (40) 072 När kontrollen blinkar blå, då är allt som det ska STHLM har alltid varit blått, eftersom staden är uppbyggd så.

38 (Ny) 072 Deja-Vu TopMetal II av II Om Metallicas nya som nog är bra (om man inte har hört någon av de bättre äldre skivorna vill säga).

39 (30) 071 Inventering av Inventioner för Interventilationer och förnyade Invitationer, post-introspektus maximus! Första inventeringen, lite Twilight Zone att den hann upp på topp 50 listan, första topplistan.

40 (Ny) 070 Topplista | Zlatan och Beltran i Jante-Sverige Härdsmältan
Barnbokslista och topplista och hur svenskar godtyckligt kan hyllas och sänkas (tror dom) efter behag inom media och rättsväsendet.

*

41 (27) 070 Same Same but Different | Hårdrockare sedan födseln (nästan) det här är min bästa historia (om Corey #8 i Slipknot/Stone Sour) Om Slipknots sångares problem med flygplatsens översittarpersonal

42 (Ny) 067 Änglar, Döden, Mengele och Maos Spöke (Call the Jesuits, it's time for an Olympic Exorcism!) I sandlådan får ungarna inte bråka mellan kön och ras, men i politik är det fritt fram? Kan aldrig accepteras, och aldrig politik heller isåfall.

43 (Ny) 066 Ursäkta att jag vart lat, här kommer lite mat...med alla (M)atvärdinnornas (A)rtistiska (T)illbehör Nigella, Leila, Tina, Marilyn Desserter! Ironiseringar över TV4s plötsliga omvända kvotering inom väder och mat.

44 (39) 065 Skulden är F.R.A:s (Blame Canada: Satir) South Park's Blame Canada satir.

45 (29) 065 Grattis alla PK feministkvinnor, ni äger TV4... Den inkvoterade PK personalen på Bonniers nya TV4

46 (49) 064 HÅLFOTSINLÄGG Alla som söker detta verkar hamna på den här dikten

47 (Ny) 064 Den Svenska Modellen (Gina Tricot, Division Sex och Felriktade Skyltar) Ironisering över svensk sport och fartskyltar som verkar anpassade efter 70-talet fortfarande.

48 (Ny) 064 A-bult Zen-screws Club Pastisch på Gubben vid Rämens fiktiva (!?) Adult Sensual Club, samt hyllning till Bengt Anderberg.

49 (24) 063 Synk-Idealisterna (Party of the Synch Ideology(PSI)) Om all slags PSI, ända sedan jag lade upp den här har ett PSI företag från USA vart inne på sidan en gång i veckan.

50 (26) 063 Dharmabodhiphobia | En Bodhisattvas Dharmachakra Fobi (Råttans År) Mer om Lao Tsu och Zen

Movement IV
DIKTER + Quality B4 Quantity


0810

061 Hyllning Till Jay Leno O Pierre Isacsson
053 en.robot.dikt.
043 De Sista Charmörerna
037 Rasta Urax
034 BLAGUL
029 CHARLES BAUDELAIRE Autumn Sonnet

quantity 127 Nobelpris
quality 083 Huge Honories Till Hugh Laurie
DIKT: 053 en.robot.dikt.

0809

103 Svensk Översättning Av Deeper Down Med My Dying Bride
065 Skulden Är FRAs
040 MARSiPAN Post 1
015 Kvartetten Som Sprängdes
012 MISTLUR

quantity 112 Six Ribbons
quality 065 Skulden Är FRAs
DIKT: 103 Svensk Översättning Av Deeper Down Med My Dying Bride

0808

034 SMÅKRYP
029 In The Goddess We Trust
019 HALFMOON ON A SUNNY DAY
014 THE ORIENTAL FIREPLACE
013 Bagatuelle Of The Bugging Bugs

quantity 300 OS-eftersvall 1 av 2
quality 112 Gubben Som Tänker Utanför Rämen
DIKT: 034 SMÅKRYP

0807

081 FLOWER POWER
038 MODER SVEAS RIKE
033 SPÖKTRÄDGÅRDEN I SOMMARNATTEN
024 ALMEDALSHÄCKLARN
023 JAG SÅG GLÖDANDE SKELETT I SKYMNINGEN
019 JAG HAR ALLTID VARIT ALLA ÅLDRAR
018 In The Chapel In The Moonlight
016 SLÄKT
013 LETTING MY MIND FLY
012 Håll Med Om Skönheten I Stockholms Holmars Skyddande Stränder Vid Havets Kant

quantity 271 Guben I Låddan
quality 101 TEMA Alla Som Inte Läser Det Här Blir Dummare Än Alla Andra
DIKT: 012 Håll Med Om Skönheten I Stockholms Holmars Skyddande Stränder Vid Havets Kant

0806

259 ADEL PRÄSTER BORGARE BÖNDER Del I
099 ADEL PRÄSTER BORGARE BÖNDER Del II
038 TAO TE CHING

quantity 259 ADEL PRÄSTER BORGARE BÖNDER Del I
quality 077 Fridsfursten
DIKT: 099 ADEL PRÄSTER BORGARE BÖNDER Del II

0805

021 SOMMARREGN
018 SVERIGE
009 ROSENBUSKEN

quantity 053 Vad Hände Med Katterna I Skräckfilmer
quality 053 Vad Hände Med Katterna I Skräckfilmer
DIKT: 018 SVERIGE

0804

234 PISKA MIG MED LAKRITS
064 HÅLFOTSINLÄGG
031 SINGLA SLANT OM DU MÅR BRA IDAG
020 BYNS KÄNDA KARAKTÄRER
017 70% AV ALLT
014 EN ENGELSMAN I NYBRO
009 I WANNA BE WHIPPED WITH LICORICE
006 KINKING

quantity 234 PISKA MIG MED LAKRITS
quality 073 Tankar Genom Röken Från Sherlock Holmes Pipa
DIKT: 020 BYNS KÄNDA KARAKTÄRER

0803

054 Zero The Hero
025 ULF LUNDELL
011 SVENSKA POETER
011 CRUCIFIXIATION
010 VIRELAI
008 RÖTTER
005 SE LJUSET I DET ANDRA FÖNSTRET

quantity 146 Om Skillnader Och Likheter Mellan Laveyaner Och Luciferianer
quality 040 Essä Om Rymdens Och Människans Utveckling Del I Och II
DIKT: 005 SE LJUSET I DET ANDRA FÖNSTRET

Bloggar om författare, musik, Ralph Lundsten, kultur, böcker, topplista, poesi

"Science fiction och den yttre rymden är intressant men den inre är också ganska outforskad"
Ralph Lundsten 2008

Be well,
LordParzifal

2 kommentarer:

The Bride sa...

Haha! Du är grym på rubriker måste jag säga.

L.Patrik W.Johansson sa...

Om det så bara är en som läser och förstår det så är det värt det var det ju någon som sa...
...troligtvis Dalai Lama igen.
(eller Jesus, är ju ganska lämpligt då att prenumeranterna verkat stanna på 11)
=)

Be well,
LordParzifal

;