Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008lördag 30 augusti 2008

OS-eftersvall 2:2 (Offertorium Stonehenge | Oskulden, OS gulden, OS skulden och OS kulten)Indelat i tre kategorier: Essä av Associationer och Fakta. Olympiska Spelen. Stonehenges Historia.
Eller vad som är kvar i OS-skafferiet...

Associationer och fakta

OS påminner om det Madonna försöker symbolisera inom popvärlden: Madonnan med 3 karriärer...den 3 hövdade skökan, de som har mycket på gång och kan mycket blir också ofta kritiserad eller så ger man sig på nykomlingarna. Antagligen är folk fortfarande skrämda av gamla husförhören som sitter i generna att de tror att det 10-hövdade vilddjuret och Skökan finns på riktigt. In explanation: Är du ung och ny bli inte för äregirig för tänk om du skulle ha 10 bollar i luften (karriärer) samtidigt då kanske vilddjuret kommer, ja man måste ställa frågan eftersom vissa inom media beter sig så, det gäller att rida på vågen när det gäller sport eller musik eller annan kultur, alla har sin grej de gör, så låt dom...

Det är utrett för länge sedan (har skrivit utförlig om detta
tidigare) att när kvinnor blir som män och vice versa går samhällen
och riken under, se på Rom och andra historiska ställen och eror.
Ganska intressant historisk läsning. Även om jag än inte plöjt igenom Roms Uppgång och Fall.


Sporta snyggt eller bara vara snygg-lista.
Har ni tänkt på att...de som redan har en fördel såsom i
utseende eller har blivit skänkt perfekt musikaliskt gehör eller
något annat ses som svin då de vinner något mera utöver det;
och i andra fall så kan de inte prestera, Anna Kournikova i tennis som ex. men de flesta inom den kategorin gör sitt bästa och är med bland de "ganska bra" som ibland vinner underifrån.

Oskulden, OS gulden, OS skulden och OS kulten

Mozart Requiem D-minor IV. offertorium

Ta guld annars blir du skadad som vedergällning i massmedia,
tur är det väl att några har kontakter och kan skada massmedia tillbaks genom ärekränkningsstämningar som borde bli lika vanligt i europa som i USA där det är
väl utvecklat.

Oskulden: Tillsammans med Ulrika Knapes dotter Anna Lindberg så hoppade en fantastisk nykomling från 10m med gott resultat, media var bra när de lät de bra nykomlingarna vara.
Hennes namn: Eggers, Elina Eggers, kom ihåg det.

OS gulden: Så fort guldhoppet Kallur floppade så gick luften mer eller mindre ur OS. Sedan försökte man vara vänlig och stryka över det i en historisk amatörmässig intervju direkt, man har rätt att bli förbannad när man misslyckas för vad är det för idé om "det inte gör något det blir fler tävlingar" USA tävlar knappt året innan OS de ligger i hårdträning, det kallas att fokusera på vad som är viktigt.

OS skulden: En taxichaffis som tjänar tredubbelt och kan betala sitt trippellån är väl det mest positiva plus att de slutligen fick dom stinkande smogframställande fabrikerna att stänga, ren luft, wow, nu kanske miljökämparna får rent vatten på sin kvarn och får soffliggarna med sig i nästa "kommunval" om sådant existerar där.

OS kulten: Det är där mina två andra wiki avdelningar kommer in längre ner före länklistan. England nästa...
Kung för en dag.
Vårfrudagen eller våran våffeldag dansade män i en ring medans en kvinna som var drottning skulle välja en man att bli kung för en dag, samma sed finns på Irland och är med i Avalons Dimmor där människor i djurmask väljs ut till endast ett par är kvar och de "går ut i skogen över natten". Allt för att hålla byn levande.
Men på Stonehenge 1a Maj eller May Day överlevde inte mannen natten, han fick vad han ville och vart en symbolisk kung men bara för en dag...
Många uttryck kommer från den här gamla druidseden.
En stjärna av sablar gjordes i mitten av Stonehenge och den som hade oturen att ha huvudet där när musiken stannade vart av med det, som våran hela havet stormar, alla barnlekar har någon sorts historisk förklaring men som tur är så är livet mer värt i våra dagar mot förr då boskap kunde vara mer värt.
I mina ögon är allt liv lika värt, jag är en typisk ha ut flugan ist.f. att slå ihjäl dom.
Många tycker det är konstigt "hur ska man kunna undvika myror" när de kommer i kontakt med Buddhism för första gången men bara efter ett år eller ett par så blir det naturligt, det är inte vad man gör utan attityden i det man gör.
Don't matter what you do but do it good som David Lee Roth hardrocksinger entertainer #1 i Van Halen alltid säger.
Dalai Lama har varit känd för att kunna dricka ett glas med en värd som inte visste bättre bara för att inte såra denne, där kan man tala om ödmjukhet in essence.

Offertorium

Det började med att Tibet var på kartan igen som det alltid borde vara,
och en mellanakt med de vanliga fundamentalist-islamisternas attackhot (som inte är några fundamentalister eftersom varje imam tar sin hand från våldsdåd),
och i slutändan så inte blir det bättre för Kina, varje gång reportrar gick ner på stan så tittade sig folk nervöst omkring "ska jag våga svara" precis som munkarna i Burma, en punksångare skrattade och sa "China is great but government sucks!" Säger väl allt, politik har alltid varit likadant, det pendlar mellan 50-tal och nutid beroende på vart i världen man vänder sig.
De negativa varande Kina, Ryssland, Cuba, Iran & Nordkorea som vanligt...
Krassliga Castro och hans kassa tro som kassako
borde dra sig tillbaks till nåt cigarrplantage nånstans

Dessa satans mördare som den av borgerlig släkt Palme sa (var nog
därför jag instinktivt gillade honom och inte kunde förstå varför
sossarna blev så dåliga efter hans bortgång, de gick helt enkelt
tillbaks till sitt normala Branting tillstånd, tvi tvi tvi)
Castro står för våld och har alltid gjort
Che guevera var inte särksilt smart, ungefär som en rockidol som dör
på turné alltför tidigt
Allt går att lösa fredligt, tar man till våld får man räkna med att
frihet kommer att försvaras av någon annan, kan ALDRIG påtvinga någon
annan för mycket av din smak eller sätt, land eller personer.
Frihet framför allt. and thats why USA rules!!!

Den hemliga blodröda facklan med fana var det enda negativa, hade den ej varit det (hemlig alltså) så hade länder protesterat, de vet inte vad skämmas är, de är stolt över sin maoistiska historia. Ynkligt.
Därför är bilden på den vackra facklan från USAs vinterspel 2002.


Mer på den här sidan LordParzifal - OS-eftersvall 1:2
LordParzifal - Lenny Kravitz & Kravligt Landslag (Åsså lite Peter Stormare)

Peter Stormare är i Sverige för reklamfilmer (TV8 fotbolls-VM) och på TV.Olympus Mons (Mars; universums högsta berg)

Olympiska Spelen

Antikens olympiska spel

De moderna spelens fader är den franske baronen Pierre de Coubertin (1863-1937). Inspirationen hämtade han från de idrottstävlingar som hölls i antikens Grekland.

Under antiken hölls det många idrottstävlingar runt om i Grekland, men de flesta hölls i Olympia. Den äldsta förteckningen över tävlingar i Olympia är från 776 f.Kr. och det finns belägg för minst 239 olika tävlingar, vilka alltså pågick vart fjärde år i nästan 1200 år. De olympiska spelen förbjöds år 394 e.Kr. av kejsar Theodosius I, och återupptogs först 1896 i och med de moderna olympiska spelens intåg.

Deltagarna anlände oftast 30 dagar innan tävlingarna började, och tävlingarna pågick i fem dagar. Ett typiskt olympiskt spel såg under antiken ut ungefär som följer:

Spelen var ursprungligen endagsspel, som hölls till guden Zeus’ ära, vart fjärde år. Under senare tider varade spelen i fem dagar. Den första dagen offrades till Zeus och domarna och deltagarna avlade den olympiska eden. I antikens Olympiska spel var Pankration, löpning, längdhopp, spjut, diskus, vapen, löpning, brottning, boxning och ridning de viktigaste grenarna. Dessutom tävlade man i hästkapplöpningar på en bana kallad hippodrom (detta var populärt bland jonerna), och i femkamp, pentathlon, vilken var den populäraste grenen. Den första grenen var språng (hopp utan ansats). De fem bästa gick vidare till spjutkast, varifrån de fyra bästa gick vidare till snabblöpning. De tre bästa därifrån gick vidare till diskuskast, som fällde bort ytterligare en, så att det fanns två män kvar i ”finalen”, i brottning. Brottarna brottades nakna och insmorda i olja, så att det skulle vara svårare att få tag i motståndaren och fälla honom ner på rygg, med skulderbladen i marken. Den som tre gånger lyckats med detta vann femkampen.

Men tävlingarna har genom tiderna varierat mycket. Vinnaren fick en olivkvistkrans från guden Zeus "heliga träd". Vinnarna togs i allmänhet emot väl i sin hemstad eller hemby och blev ofta rikligt belönad, som tack för att staden eller byn hade uppmärksammats i Olympia, vilket gav eko i hela Medelhavsvärlden. I Aten fick en olympisk vinnare en stor penningsumma som pris, i Sparta, som var en "krigsstad", fick han den farligaste platsen på stridsfältet.

Kvinnor vid antikens olympiska spel

Gifta kvinnor fick varken delta i tävlingarna eller vara åskådare vid de antika olympiska spelen. Det finns dock exempel på att kvinnor har klätt ut sig till män för att se tävlingarna. Till exempel sägs det att en av deltagarnas mödrar en gång smög in utklädd till man, men när hennes son vann brottningstävlingarna kunde hon inte hålla tillbaka känslorna. Hon avslöjades och dömdes till döden, men benådades eftersom hon var mor till en olympisk mästare.

För att säkerställa att inte kvinnor förklädda till män skulle smyga sig in bland de tävlande, infördes den föreskriften att de tävlande alltid skulle uppträda nakna.

Ogifta kvinnor fick däremot vara åskådare och det fanns till och med tävlingar för dessa kvinnor som hölls till Heras ära.

De antika spelens inverkan på politiken

När de olympiska spelen pågick fick utomstående inte föra krig mot de grekiska stadsstaterna, då dessa skulle kunna sända deltagare till Olympia utan att de skulle riskera livet på vägen dit eller hem. Sparta fick efter år 420 f.Kr. inte delta i de olympiska spelen, vilket berodde på att de bröt mot vapenvilan vid dessa tävlingar. Sparta låg i krig med Aten i det peloponnesiska kriget, och skickade 1 000 man till krigsskådeplatsen trots att spelen pågick. På grund av detta tilltag straffades de med höga böter och uteslöts från kommande tävlingar.

Maskotar

OS-maskoten är en viktig del i marknadsföringen för den stad som arrangerar spelen. Det är först på senare tid som OS-maskotar förekommer. De första sommarspelen var de som anordnades i Mexiko 1968. För vinterspelens del gjorde maskoten debut 1980 i Lake Placid.

Nedan är en lista över namnen på de maskotar som förekommit:

Sommarspel:
Mexiko 1968 - en namnlös jaguar
München 1972 - Waldi
Montreal 1976 - Amik
Moskva 1980 - Misja
Los Angeles 1984 - Sam
Seoul 1988 - Hodori
Barcelona 1992 - Cobi
Atlanta 1996 - Izzy
Sydney 2000 - Olly, Syd, Millie
Aten 2004 - Athena & Phevos
Peking 2008 - Fem barn, kallade fuwa: BeiBei - en fisk, JingJing - en panda, HuanHuan - den olympiska elden, YingYing - en antilop och NiNi - en svala.

Vinterspel:
Lake Placid 1980 - Roni
Sarajevo 1984 - Vuchko
Calgary 1988 - Hidy & Howddy
Albertville 1992 - Magique
Lillehammer 1994 - Kristin & Hakon
Nagano 1998 - Snowlets
Salt Lake City 2002 - Powder, Copper, Coal
Turin 2006 - Neve, Gliz

Olympiska sommarspelen 1912 - Stockholms kandidatur till Olympiska sommarspelen 1912
Olympiska vinterspelen 1988 - Faluns kandidatur till Olympiska vinterspelen 1988
Olympiska vinterspelen 1992 - Faluns kandidatur till Olympiska vinterspelen 1992
Olympiska vinterspelen 1994 - Östersunds kandidatur till Olympiska vinterspelen 1994
Olympiska vinterspelen 1998 - Östersunds kandidatur till Olympiska vinterspelen 1998
Olympiska vinterspelen 2002 - Östersunds kandidatur till Olympiska vinterspelen 2002
Olympiska sommarspelen 2004 - Stockholms kandidatur till Olympiska sommarspelen 2004
Olympiska vinterspelen 2018 - Åre/Östersunds kandidatur till Olympiska vinterspelen 2018
(citerat från wiki)Stonehenges Historia

Stonehenge fas 1 - "Aubrey-hålen" och "Hälstenen" (ca 3100-3000 f.Kr.)

Det första monumentet bestod av en cirkulär vall och ett omslutande dike (7 och 8). Detta mäter omkring 115 meter i diameter med en stor öppning i nordöst och en mindre i söder (14). Byggarna placerade ben av rådjur och oxe i dikets botten. Dessa ben var betydligt äldre än hornhackorna som användes för att gräva diket och hade blivit väl omhändertagna en lång tid innan de begravdes. Första fasen daterar sig till omkring 3100 f.Kr. Inom den yttre kanten på den omslutande arean grävdes en cirkel med 56 hål (13), kända som Aubrey-hålen efter John Aubrey, en 1600-talsantikvarie som var den som först lär ha upptäckt dem. Det kan ha funnits träpålar nedtryckta i hålen, men det har inte hittats några bevis för detta. En mindre yttre vall bakom diket dateras också till denna period (9).

Stonehenge fas 2 - "Den dubbla blåstenscirkeln" (omkring 3000-2800 f Kr)

Bevisen för den andra fasen är inte längre synliga. De dyker upp som spår av ett antal stolphål vilka daterar sig till en period då en viss typ av trästrukturer byggdes, omkring år 3000 f.Kr.. Vidare fanns stolpar placerade vid öppningen i nordost och längs en linje från södra öppningen och in mot mitten. Vallen reducerades avsiktligt i höjd och diket tilläts slamma igen. Åtminstone 25 av Aubrey-hålen är kända för att ha innehållit kremeringar, ditlagda två sekel efter monumentets uppförande. Vad än hålen haft för ursprunglig användning, så har den under fas 2 ändrats till att användas för begravningar. Ytterligare 30 kremeringar var placerade i det omslutande diket och på andra punkter inom monumentet, mestadels i östra halvan. Stonehenge är därmed den första begravningsplatsen av denna typ på de brittiska öarna. Fragment av obränt mänskligt ben har även hittats i dikets fyllningsmassa.

Stonehenge fas 3 - "Sarsen"-cirkeln (ca 2600-1600 f Kr)

Delfas I (ca 2600 f.Kr.)

Arkeologiska utgrävningar har indikerat att det omkring 2600 f Kr grävdes 2 koncentriska halvmåneformade grupper av hål (kallade hål Q och R) i mitten. Återigen är det en litet men säkert dateringsbevis för denna fas. Hålen innehöll 80 stående blåstenar (de blå på planen) hämtade från Preseli Hills, 250 km bort i dagens Pembrokeshire, Wales. Stenarna, som vägde omkring 4 ton vardera, bestod i huvudsak av fläckig dolerit men innehöll exempel av ryolit, tuff samt vulkanisk och kalkartad aska. Den sten som är känd som altarstenen (1), en 6 ton tung gigant av grön glimmerhaltig sandsten och dubbelt så hög som blåstenarna, har även den hämtats från Wales och kan ha stått där som en ensam jättemonolit.

Den nordöstra öppningen breddades med resultatet att den exakt stämde överens med dåtidens riktning av midsommarsolens uppgång och midvinterns solnedgång. Denna fas i monumentets historia lämnades dock ofullbordad. Blåstenarna flyttades uppenbarligen och Q och R-hålen fylldes medvetet igen. Likväl tycks monumentet överträffat det i Avebury mot slutet av denna fas. Amesbury Archer, som hittades 2002 5 km söder om Stonehenge, kan också ha sett platsen i detta tillstånd.

Hälstenen (The Heelstone) (5) kan också ha blivit flyttad till utsidan av nordöstra ingången under denna period, även om detta inte kan fastställas med säkerhet utan även kan ha hänt när som helst under fas 3. Ursprungligen anslöt en annan sten till hälstenen. Två eller kanske till och med tre stora portalstenar monterades upp precis innanför öppningen i nordost. Av dessa återstår endast den då nästan 5 meter höga, idag fallna, slaktarstenen (Slaughter Stone) (4). Andra kännetecken som är löst daterade till fas 3 inkluderar de fyra stationsstenarna (6), varav två stod på toppen av varsin jordhög. Högarna är kända som gravhögar trots att de inte innehåller några gravar (2 och 3). Avenyn (The Avenue) (10), ett parallellt par av diken och vallar som leder 3 km till floden Avon byggdes också. Diken grävdes senare runt stationsstenarna och hälstenen vilket reducerade den senare till en stor ensam monolit.

Delfas II (ca 2440-2100 f Kr)

Nästa stora fas av aktiviteter skedde vid slutet av det tredje årtusendet före Kr. 74 gigantiska Sarsen-stenar (grå på kartan), hämtade från ett stenbrott omkring 30 km norr om platsen vid Marlborough Downs, gavs hål och skarvar innan de restes. 30 stenar med 29 överliggare bildade en cirkel på 30 meter i diameter. Var och en väger omkring 25 ton och har helt klart bearbetats för den slutliga effektens skull. De stående stenblocken vidgas något mot toppen så att perspektivet nedifrån gör att de ser raka ut när de reser sig upp från marken och överliggarna är en aning böjda för att uppnå det cirkulära utseendet.

Innanför cirkeln stod fem jättetriliter av sandsten (kallade Sarsen) arrangerade i form av en hästsko. Dessa stora stenar, tio stående och fem överliggare, vägde uppemot 50 ton vardera. Bilder av en dolk och 14 yxskaft har hittats inristade på en av Sarsen-stenarna, känd som sten 53. Ytterligare några yxskaftsristningar har setts på den yttre delen av stenarna kända som nummer 3, 4 och 5. De är svåra att datera men till formen är de lika sena bronsåldersvapen.

Delfas III (ca 2280-1930 f.Kr.)

Senare i bronsåldern tycks blåstenarna ha blivit återuppresta för första gången, även om de exakta detaljerna av denna period är oklar.

Delfas IV (ca 2280-1930 f.Kr.)

Denna delfas innebar större omarrangeringar av blåstenarna som var placerade i cirkel mellan de två sättningarna av sarsenstenar och i en oval i mitten. En del arkeologer anser att några av blåstenarna under denna period var delar av en andra grupp hämtad från Wales. Altarstenen kan ha flyttats in i ovalen. Även om detta verkar vara den mest imponerande fasen, var detta ganska dåligt genomfört jämfört med de tidigare. Den nyligen återuppresta blåstenen var inte väl grundad och började falla omkull.

Delfas V (ca 2270-1930 f.Kr.)

Ganska snart flyttades delar av den norra sektionen av blåstenarna och man skapade en hästskoformad sättning kallad Blåstens-hästskon (Bluestone Horseshoe). Denna speglade formen av de redan tidigare uppställda centrala sarsen-triliterna. Denna del av fasen är samtida med det berömda Seahenge i Norfolk.

Delfas VI (fram till ca 1600 f.Kr.)

Ytterligare två ringar av hål grävdes precis utanför stencirkeln, kallad Y och Z (11 och 12). Var och en av dessa ringar bestod av 30 hål. De fylldes aldrig med stenar och tilläts slamma igen de kommande århundradena. Jordmassan i hålen består av järnåldersfynd och romerska fynd. De monumentala byggnaderna vid Stonehenge tycks ha blivit övergivna omkring 1600 f.Kr.

Stonehenge som en del i ett rituellt landskap

Många arkeologer tror att Stonehenge var ett försök att i permanent sten återge de vanligare trästrukturer som vid den tiden fanns lite här och var på Salisburyslätten.

Moderna antropologiska bevis har använts av Mike Parker Pearson och den madagaskiska arkeologen Ramilisonina för åsikten att trä var associerat med det levande och stenar med de döda förfäderna. De har argumenterat för att Stonehenge var slutet på en lång, ritualiserad begravningsprocession, som började i öster vid soluppgången i Woodhenge och Durrington Walls, flyttade ner till Avon och sedan gick längs "Avenyn" upp till Stonehenge i väster vid solnedgången. Resan från trä till sten via vatten var en symbolisk resa från livet till döden.

Det finns inga tillfredställande bevis för åsikten att Stonehenges astronomiska linjeriktning var något annat än symbolisk och den idag rådande förklaringen favoriserar en rituell roll för monumentet som tar i beräkning dess talrika gravplatser och dess närvaro i ett vidare landskap av heliga platser.

Myter och legender

Hälstenen var en gång känd som "Friar's Heel". En folksaga, som inte kan dateras tidigare än 1600-talet, säger att stenens ursprungliga namn var detta:
Djävulen köpte stenarna från en kvinna på Irland, packade in dem, och tog dem till Salisburyslätten. En av stenarna föll i Avon, de andra bars till slätten. Djävulen ropade sen ut, "Aldrig någonsin kommer någon få veta hur dessa stenar kom hit". En munk (engelska: friar) replikerade, "Det är vad du tror!," varvid djävulen kastade en av stenarna mot honom vilken träffade honom på hälen. Stenen slog i marken och där ligger den än.

Några hävdar att "Friar's Heel" är en omskrivning av "Frejas He-ol" eller "Frejas Sol", den nordiska mytologins Freja och det kymriska ordet för "väg" och "soldag".

Stonehenge associeras också med legenden om Arthur. Enligt Geoffrey av Monmouth beslutade Merlin att monumentet skulle flyttas från Irland, där det hade blivit uppfört på Mount Killaraus av jättar som tog stenen från Afrika. Efter att det blivit återuppfört nära Amesbury, berättar Geoffrey vidare hur först Ambrosius Aurelianus, sedan Uther Pendragon, och slutligen Konstantin III, begravdes innanför ringen av sten. På många platser i hans Historia Regum Britanniae blandar Geoffrey brittiska legender och sin egen fantasi. Det är fängslande att han kopplar samman Ambrosius Aurelianus med detta förhistoriska monument, eftersom det finns anledning att koppla ihop Ambrosius med namnet på det närliggande Amesbury.

Världsarv

Stonehenge, Avebury och dess omgivningar upptogs 1986 på UNESCO:s världsarvslista.
(citerat från wiki)Mount Olympus (Greece; Grekland)

Vad som är kvar i länkskafferiet...
OS i media: SVD SVD2
AB
EXP

Bloggz: OS-blogg
Ridsportsblogg
Blogge Bloggelito | regeringsblogg
Dick Erixon
Dom ljuger
Bra, Bättre
Emanuel Winblad
Tifosi
Zätas Sportblogg
I Huvudet på Huusko
Republikens Röst i Kungariket
...som sagt ingen censur på den här sidan, bra artikel dåligt bloggnamn, rojalist som man är...men också Norrlänning "och det är mer" =)

Be well,
LordParzifal

5 kommentarer:

Jörgen P Olsson sa...

Samhällen som går under...? Vad kommer istället?

Du skriver om Stonehenge och 1 maj. Vi gifte oss i Sky Park den 1 maj 2006. Sky Park är ett konstverk högst uppe på en kulle här i Torvalla. Sky Park kan nog sägas ha likheter med Stonehenge eftersom det består av tre stencirklar, eller ovaler. Jag tänker på kvinnlighet när jag ser Sky Park.

Ha det jättebra!

Metropolisen

L.Patrik W.Johansson sa...

Ja det var mer ett historiskt fakta att regionen kring Rom som var världens huvudstad länge aldrig blev sig likt pga att de sista ledarna gjorde som de ville, de var Kung för en Dag i många dagar. Jag vet inte idag om en ledare kunde komma undan med att bära sin systers kläder och styra riksdag. Medans fruarna får planera i lönndom så inte Rom går under, mycket av det är med i TV-serien Rome. Ärlighet borde löna sig i längden och därför har Obama en fördel nu i "det nya Rom". Det är ju det enda styresätt som existerar och fungerar likt Rom med
senatorer mm
Jag tänkte emaila dig att läsa delen om sport i början för det var saker jag hade kvar "i skafferiet" och var trött när jag satte ihop det; om det kom ut liberalfeministiskt eller inte.
Om folk inte har humor så kan de ju tro att jag hackar på kvinnan och OS-deltagarna
och då är man i blåsväder, den var menad tvärtom, hoppas det syntes.
Jag har sett att du länkar ÖP men om AB har samma nyhet går en dubbellänk att genomföra, nästan alla mina besökare kommer från AB, men mest har de struntnyheter på Bloggportalen i topplistan så därifrån kommer inte många.

Om Stonehenge och May day går att läsa i alla bra historiska faktaböcker om Englands gamla kultur.

Ni måste ha sett Gladiatress förresten? urkul...från 04 och borde gå på TVn snart tycker man med alla dessa repriser.
1:a Maj var och är dagen då germaner och brittanier alltid firat att våren är här, vi gör ju det en dag innan...natten innan på sista april.

Be well,
LordParzifal

L.Patrik W.Johansson sa...

1. Jo det jag menar med england är att det är en blodig historia och de ska hålla OS nästa gång (förutom canada om två vintrar).
Men england har alltid haft pefekt balans jämställt, det är ofta karlar som gormar och domderar men den lugna kvinnan som styr i det tysta, och det är många i världen som har haft bra eller dåliga fruar som avgjort deras presidentskap, därför var Obamas frus tal viktigt, faktiskt första gången jag uppfattat hennes namn, Michelle tror jag det var.
England har däremot inte gått bra alls sedan Diana dog, det var symboliskt, hon talade för våran generation.
Så många i våran generation är förbisedda eller glömda eller offrats på alaret vilket leder till nästa sak.

2.Naturligtvis är titeln Offertorium för att provocera, men dessa sportgrenar var på blodigt allvar förr, sydamerikanska stammar t.ex. spelade fotboll på machu picho eller hur stavningen är och de som förlorade, förlorade folk från sitt lag till slaveri eller, ja de lade sitt öde i någon annans händer, så Robinson på TV och annat är urgammal sed, inte särskilt trevlig sed men ändå.

3.Artikeln är skriven för att avsluta OS och blicka framåt till nästa,
medvetet provocerande för att vissa saker är helt genomvidriga,
förr tror jag ringarna (värlsdelarna) tävlade i prestige,
det är en sak om en individ frivilligt gör en sak men att ställa
medaljkrav på människor. Man kan hoppas men inte mer...

Be well,
LordParzifal

Jörgen P Olsson sa...

Jag medverkar gärna till en transformation av världen till något nytt och bättre. Man kan kanske kalla det en undergång. Världen undergår en förändring.

Jag undrar ett par saker:

Hur kan du veta att vi har en blå hall? Har vi skrivit det i någon text eller är det din synska förmåga du använder?

Hur har du tänkt när du kallar mig för Raphael på Bloggportalen?

Ha det jättebra! MTV rules!

Metropolisen

L.Patrik W.Johansson sa...

Ja fingertoppskänsla kanske, jag tänkte mer på Nobelmiddagen och blå
hallen, och trähuset som det stod diskotek på som du hade på sidan,
men det är väl en sorts synskhet.

Raphael är från kortet med ljusstaven som du gillade på min Fridsfurstensida,
jag skickade en googlelänk med söknamnet raphael då.

Be well,
LordParzifal

;