Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008söndag 3 augusti 2008

Glad Cornelisdag! och Pridehelgen bara fortsätter...(men stora sportpriset går till Wissman)Peps var ju en mittiprick i fjol eftersom "jag behöver laga taken på gården".
Han bor på en gammal Skånegård som svenssons bara ser i Wallanderfilmer annars...
Wolff har gjort mycket för vistraditionen, fransk bl.a. och är åtminstone en av riksbögarna man känner igen, lite av Jakob"skål ta mig fan" Dahlin klass (Jakobs stege), och ingen dussin-popstar!
Själv har jag alltid tyckt han varit som en blandning av Tim Curry och Den Stora Stygga Vargen, androgyn men samtidigt haft kvar sin hesa manlighet, till skillnad från de flesta andra i sångbranschen i Sverige som sjunger högre än kvinnor ibland. Finns skräckexempel i dessa dagar i popvärlden också såsom Scissor Sisters och Mika; BWO är helt OK men det är tack vare Alexander Bards feta synthar! Och mustasch, där är en som aldrig backar! (Trodde palmolja var det stora förstörande hotet och på nyheterna världen över inte palmmustascher...)

Motiveringen

”Han har zickzackat mellan scen och kabaret, mellan Shakespeare och skivstudion, mellan folklig film och sköra soloföreställningar, mellan blues à la Brel och svensk visa med franska nerver – och har alltid varit sin oro och längtan trogen. Kärleken är alltings hjärta, konstanten i en konstnärlig karriär som struntat i genregränserna och därför präglas av sanning och konsekvens. Publiken älskar honom därför att han älskar. Han är en stjärna med alldeles egen, varm strålglans, men har samtidigt profilerat sig som en chansonens konferencier och har öppnat svenska folkets ögon och öron för artister som Edith Piaf och Barbara. Han är en estradör och gentleman med ett passionerat förhållande till konsten och livet. Därför får Rikard Wolff 2008 års Cornelis Vreeswijk-stipendium.”

Namn: Rikard Wolff. Ålder: 50 år. Familj: Pojkvännen André Christenson, 20, och treårig dotter. Bor: Södermalm, Stockholm. Inkomst: ”400 000 i stipendiatpengar”. Intressen: Jobbar, äter mat, dricker lite för mycket vin ibland, tränar. Aktuell: Årets Cornelis Vreeswijk-stipendiat.

Läs mer i valfri kvällstidning:
Lakritskola
eller
Mintkola

Mer om Cornelis:
LordParzifal - Om mitt möte med Cornelis som 12 åring
LordParzifal - Om Johan vår nye kulturknutte, med Cornelis foton

Ett bonuspris inom sporten går till Wissman, denna hjälte som vågar bita ifrån där vanliga svenssons hade varit nickedockor och ja-sägare "för inte ska väl vi sticka ut" även fast de kanske har chans på något stort rekord eller att verkligen kunna göra något på lång sikt, hur många har inte idrottsförbund sett enbart på kort sikt och inte lång, det är var mans uppgift att ta vara på sig själv EMOT dessa fördummande förbund!
Minns skytte guldmedaljörer mm som betalt resan själv till OS, backhopperskan som hotade att bli norsk medborgare om hon inte fick samma rättighteter som i andra länder, ersättning för träning, en självklarhet. Nej i dessa sammanhang är Sverige som vanligt "musik och sport är hobby och ses också så även på professionell nivå". Räkna då inte med medaljer säger jag. Tur att man kan vara glad åt Jamaicas framgångar, Rastafari medaljer...I and I happy ....
Svenska sydlänningar verkar bara filma och puckla på varann.
Inte nog med att man ska se alla dessa lag nedanför STHLM och inga STHLM eller norrlandslag de ska också bete sig som på apstadiet.
Var man inte norrlandspatriot innan så blev man det nu.
Jag har gillat vissa lag när de hade brassar, som ÖIS och Kalmar men precis som att fler norrlänningar ska synas i rutan (endast TV-travet är jämlikt både köns och regionsmässigt) så ska fler hockey och fotbollsmatcher innehålla de stora lagen, hela NHL säsongen från USA t.ex. visade man enbart "svensklag" men inga stora som Toronto eller New Jersey, totalt värdelös säsong och att många svenskar vann bucklan ger jag faan i totalt! Martin Brodeur tar målvaktsrekordet nästa år, och Stefan Lif är vår svenske motsvarighet, sen kan ni svammla bäst ni vill om andra, snart är det säsong igen.
Och konståkning ska vi inte ens tala om. Kom ihåg den svenska tjej som var bra på 90-talet som
förbundet knappt ville skicka till större tävlingar, medans Finland med samma förutsättningar
som oss vad gäller träningsproblem, har 3 bra på topp 20 nu, Finland och Ryssland skickar
alltid 3-4 st på damsidan, på herrsidan har vi först nu kommit ikapp med 3 tävlande och
fortfarande inget par.
Varför dillar nu en hårdrockande miljöknutte om konståkning? Golf och konståkning är de två
svåraste sporterna medans opera är den svåraste musikstilen/yrket här i världen...därför också de
skönaste att se och höra på.
Man måste skapa en "trend" om en våg ska följa, om stenar ska rulla nerför berget måste något
explosionsartat ha skett dessförinnan, och sådant sker inte på ett litet SM
eller på någon liten scen när det gäller musik.
Lycka till också till kämpar som Wissman och andra begåvningar och talanger från Norden. OS kan nog ändå bli intressant om någon okänd slår till i någon udda sport, det var den grekiska idéen...och låt fler amazoner tävla, vi behöver fler inte färre på damsidan! Den raden var för dig Jörgen...min genusstuderande bloggkollega. ;)

Be well,
LordParzifal

1 kommentarer:

Jörgen P Olsson sa...

Jag tackar så mycket för dina rader!

Min fru blir också glad att du läser och tycker om hennes blogg!

Ha det jättebra!

Mvh Metropolisen JPO

;