Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008fredag 11 april 2008

Sverige har fått en ny Stenbeck. Glädjen Eder Medborgare!Johan Staël von Holstein, en av de mest intressanta i Sverige.

Eftersom det finns så många vänster wannabes här i nutid som älskar att
kicka högern (ingen nämnd ingen glömd; jag har sett både SSU som barn på läger och syndikalisterna som tonåring från insidan så jag känner igen tendenserna...) så får jag väl poängtera att;
Nej, jag är inte höger, jag är (definierat med er världsterminologi) miljöpartisympatisör och rojalist,
medelklass och uppvuxen i arbetarklass i ett litet hus med rum och kök, fram till 80-talets början, när vi blev Nybyggare, gillar den amerikanska entreprenörsandan, men det är lätt att köra den gamla "de rika ger till de rika", men om någonting går bra i Sverige så betyder det mer kulturpengar och till övriga med som det var på det goda gamla 80-talet innan på något konstigt sett kulturpengar vart öronmärkta efter ideologi och tillhörde man inte den gick de till de som var vänligt inställda till de styrandes ideologi. Märkligt att man kan jämföra Sverige nu med Nordkorea, fantastiskt dumt när det var så under sossar hela 80-talet. Vi var de sista före Nordkorea att skippa mediamonopolet, hela statliga monopolverksamheten har nyss försvunnit om man tänker historiemässigt. Så nej jag är långt från ironisk...kanske fler borde vara det mot U-länder mediamässigt som Kina och Ryssland!
Som ej heller tar något bistånd någonsin för att förbättra för sitt folk. Påminner en hel del om Jan Stenbeck versus SVT! Fria konkurrensen mot kommunismen, det är alltid de röda som tjatar om klasser och att klasserna aldrig kan samarbeta, ja helt rätt, för att DE inte kan det någonsin ja, som stora förvuxna barn inom kultur som aldrig kan förstå nya idéer om de inte kommit på dom själv vilket de ytterst sällan gör.

Hellre då trav, det sista folknöjet i Sverige och på TV-lördagen på helgen;
100 ggr bättre än nåt urvattnat Bingolotto nere på sin sista programledare;
som att köra på reserven på bilen.
Finns en anledning att det är travet som går direkt på TV4.

Tänk dig själv att göra något för Sverige, ungefär som när Gardell, nej inte komikern, försökte rädda vissa företag ur smeten, och sedan googla dig själv och se fan och hans moster snacka en massa träck på 2 första sidorna eller en avdankad journalist göra en vänstervriden intervju, de som haft alla pengarna och smakstyrt kulturen i Eoner. Och delvis till skuld för att Sverige saknar kultur eftersom intresset avtar när det bara händer, ja vad händer egentligen? Inte mycket. Ingen vattenfestival i sikte nuförtiden, medborgare."Kultur är vad vi är, vad vi åstadkommer.
Om du tänker dig en tältpinne som höjs så blir tältet större och mer utrymme för konst, diktare och kultur.
Ett land utan spets är ett land utan någonting alls.
Om inte spetsen på ett spjut finns blir landet bara som en träpinne"
J.S. von Holstein Nyhetsmorgon 05/04/08
Faktiskt en allegori jag använt själv, den om avsaknaden av spetsen på ett spjut = träpinne.

På tiden någon tar Sverige på allvar som entreprenör innan Norge köpt upp alltihop.
Vänsterstofilerna som tagit alla kulturpengar får nog bäva nu
äntligen, de står för 4 á 5 % av landet, hans siffror, precis som sossarna har 1% av landets medborgare som medlemmar ändå tror de att de ska tala för alla människor, jag tror nog Stenbeck på sin tid hade fler anhängare för sina medier än vad statliga verk hade inom media, (t o m hans bassetthundar hade det); han uträttade mer och tipsade SVT och TV4 om program etc det var aldrig tvärt om.
Bl.a. gav han Bingolotto till 4:an för han hade inte tid med det.
Han erbjöd sig även att tipsa SVT hur de skulle rädda ansiktet men som alla sossar accepterar de inga idéer utom sina egna ibland t o m stjäl de idéer för de tror i sin tröghetsprincip här i världen att folk glömmer efter en fem eller tio år, som tur är har jag och fler med mig fotografiskt minne!
Misstaget byråkrater gör är att de tror alla människor är lika dumma som dom är, för de beblandar sig med så många dumma byråkrater allt som oftast.
Istället så borde de som några mer intelligenta gjort intressera sig för de smartare än dom i samhället och kulturen och använda sig av näringsråd och liknande ist.f. att som Persson tacka nej till allt han inte förstod (vilket var så gott som allt utanför revisorämbetet!)

Gamla sjuttitalsstöd till tidningar som medelst index får mer bidrag,
och har dom fått ett för 10 år sedan får de fortfarande medan mindre och individer får enstaka gånger. Detta är Johan Staël von Holstein emot...
Äntligen rättvisa! Men det tycker antagligen inte SvD (som inte ens
kan stava stormat under bildtexten; vad är stromat SvD?) som länge haft för högt "appanage" medans Kungen och hovet haft sänkt, ända tills Reinfeldt kom till makten, vilket land, allt tar sån tid. GIII:s gamla Drottningholmsteater var nära att inte kunna rädda
sina gamla 1700-talskulisser för ett par år sedan.
Kritisera de som kritiseras bör inte de som ska hyllas för vad de gör...Om ni missade Nyhetsmorgon finns det här .

Jag gav aldrig upp musiken, den ebbade ut, jag gav aldrig finger åt musiken eller den våg av trender och band som kom och gick, jag gav finger åt den sjuka musikbranschen som aldrig blir frisk eftersom den är ett artificiellt monster och har inget med musik att göra lika lite som poeter har något som helst med bokbranschen att göra. Att ge något utan att kräva någonting tillbaka kallas altruism, men vad heter det när man ger något utan att få någonting tillbaks någonsin, min och mångas livshistoria...För ett land som är så tråkigt att det slår ner människor och får dom
att ge upp och att inte ens försöka, ett sånt land är inte mycket till land. Som Sverige de senaste 20 åren.
Ska fan va individualist i ett masshypnotiserat Ryssland-light land
som Sverige under 90-talet... vi gick från någonting bra och tog två stora steg tillbaka (som jag inte följde med på, varför följa andras dumheter bara för att majoriteten gör det, då är jag hellre för alltid minoritet) jag trivdes bara när vi kallades "lilla USA" uppmuntrande av amerikanare och andra under 80-talet.

Egoismens psykologi har härjat under 90-talet, på 70-80-talet var allt för
allas bästa och nu under 2000 kommer det att komma tillbaka och bita dom i ändan som överdrev på 90-talet på bekostnad av alla andra.
Det är inte konstigt att folk börjar tänka på att åka till månen igen. Tänk att bara en dag få vakna till en värld som inte är full av politik, krig och skit. En värld som producerar skit och köper skit, sameslöjd är däremot ett exempel på något av riktigt värde som fler borde begripa vid det här laget. De lägger ner sin själ i hantverket och producerar inte bara skit med en maskin.
Så fort man får upp hoppet i Sverige så släcks det igen, men att skylla på internet som att det skulle ta tid ifrån en är bara dumheter, tänk förr när man fick leta och slå upp i böcker efter nåt, kunde ta hela kvällen.

Om någon inte samtycker till allt här ovan eller ens något så står det ju t o m i Bibeln (som är en sammanfattande historisk bok) att alla föddes unika, kan bekräftas storligen i dag med hjälp av DNA...så vi är därmed högeligen Individualister som försöker överleva i ett mer och mer Onaturligt samhälle! Kultur är vad som definierar oss, även om vi kan vara intresserade av GIII:s hov så är vår kultur vad som definierar oss här idag och nu, inte på 1700-talet, även om man stundom längtar dit.


Jag fotograferade min aura, men bilden var tom

som barn för länge sedan jag bytte min själ mot mer godis

men det är inget brott att va en läckergom
som vuxen med snällhet mot all världens jävlighet,

du tar den åter genom att vara modig.

-LordParzifal 04/08
Be well,

LordParzifal

0 kommentarer:

;