Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008söndag 13 april 2008

Yggdrasil Lever Än~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~The Ancient Oaks~~~~~~~~~~~~~~
~~
The Ancient Oaks, mystified in neon light they stand
Once in the backwoods they flied for the North Winds...
Generations have grown and seen the Mystique in their
green leaves and spreading branches,
before they faced morbid death...
but the Ancient Oaks still lives on...
~~
The Oaks in the Church-yards, keeping their Secrets,
waving in the night
The Oaks in your Garden, once from the same Woods,
Now scratching at your window as they shine in the
moonlight.
Do not fear...hear their tale and remember,
Yet another tide will come, but the ravages of our past
can not consume,
What once has shared so many Holy Secrets...
~~~~~~~~~~~~~~~1987~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~LordParzifal
~*~
~*~sometime 1987~*~
Let the woods talk...
LPWJ
~*~
based upon a tree outside grandmas window with the lake behind it
and the ones at my own village,
up to the church and down to the lake
~*~
...to seek ones roots...where should one seek if
not in the roots...and the highest crown...tis the
Trees...not a Kings...
~*~
The Keeper of the Grail
The Dispenser of all veils
The Redeemer from the Tales
From the Northern Lands - All Hail!
-Lord Parzifal(from "Hymn X").Ja nu var det ju inte ekar utan granar med urtida rötter, det passar bra till min nya Bloggbild att filosofera över;
skapliga rötter på den med...undrar om dom visste det när de spelade sina felor och planterade träd nån månkväll (måste vart extra bra strålkastarljus på den månen).

Redovisning av mina två sidor på det "Åh så populära testet" these days.

Typealyzer OPEN BETA v0.10
Det ger bättre resultat om du anger en sida som innehåller mycket text, t.ex. en blogs förstasida där det oftast finns många inlägg!

Url (only Swedish yet):
LORDPARZIFAL
http://lordparzifal.blogspot.com
E: (0.486964) - I: 0.513036
S: (0.322099) - N: 0.677901
T: (0.559375) - F: 0.440625
P: 0.749762 - J: 0.250238

Textanalysen indikerar att författaren tillhör tempramentet

Strateger (NT) >>

Strateger (NT)

“Hmm… Vilken intressant idé!”

Strategerna är de sanna tänkarna i ordets ursprungliga bemärkelse - ständigt sysselsatta med att studera, systematisera och bedömma idéer antingen i det egna huvudet eller i den yttre världen. Logisk analys av abstrakta idéer är mums för strateger! Särskilt de introverta strategerna kan ägna så mycket energi åt sina tankar att de helt glömmer bort både världen och den egna kroppen. De utåtriktade är ofta i full färd med att strukturera upp tillvaron eller andra människor istället. Strateger är också ofta mycket intresserade av ord och språk - mästare på alfapet eller kunskapsspel. Och lika ofta riktigt jobbiga för andra genom att göra hårfin distinktioner mellan ord eller idéer.

Det som framförallt driver strateger är möjligheter - de kan därför ofta framstå som lite i det blå eller att tänka “för mycket”. Vill du få en strategs uppmärksamhet - pröva “hmm… det här var verkligen ett klurigt problem…”.

Man kan ofta känna igen Strateger på att de ofta använder ord som “troligen”, “rimligt” eller “till viss del”.

och är av Jung-Myers typen

INTP >>

Analytikern (INTP)

Analytiker framstår oftast som opersonliga och är framförallt intresserade av de underliggande principerna för ett fenomen. Koncept och idéer är hemmavattnen för dessa personer. Normalt är de inte särskilt dominanta, förutom när det kommer till intellektuella frågor - då de kan bli förvånansvärt bestämda i diskussioner med andra människor. Första intrycket i sociala sammanhang är oftast att de är tystlåtna och reserverade - men när de väl lärt känna någon intimt eller diskuterar idéer tenderar de att öppna upp sig på gränsen till att de uppfattas som framfusiga. Analytikerna har svårt att lära sig konsten att småprata, vilket ofta blir ett problem under uppväxtåren - och om de inte jobbar med det - även under senare delen av livet.

För att fungera bra är det nödvändigt för individer med denna personlighetstyp att få ett jämnt flöde av nya intryck - annars tenderar de att göra förhastade slutsatser. För att MÅ bra är det nödvändigt att denna typ lär sig att använda sina känslor när de fattar beslut. Det är annars deras svaga sida vilket kommer fram under stress eller i form av att de uppfattas som känslokalla av andra människor.

Disclaimer: Detta är en BETA version, om du tycker resultatet är konstigt eller om du har hittat en bug hör av dig till mattias@prfekt.se

Copyright (C) PRFekt Analys ABTypealyzer OPEN BETA v0.10
Det ger bättre resultat om du anger en sida som innehåller mycket text, t.ex. en blogs förstasida där det oftast finns många inlägg!

Url (only Swedish yet):
100% BRA
http://lordparzifal-denljusasidan.blogspot.com
E: (0.267323) - I: 0.732677
S: (0.901751) - N: 0.098249
T: (0.599413) - F: 0.400587
P: 0.801635 - J: 0.198365

Textanalysen indikerar att författaren tillhör tempramentet

Improvisatörer (SP) >>

Improvisatörer (SP)

“Ät, drick och var glad!”

Keirsey kallar den här typen för Artisans eller Hantverkare. Det ska förstås bildligt - även om många människor av den här personlighetstypen är mycket skickliga på att skapa med händerna! Men framförallt är dessa människor bra på att lösa praktiska problem. Det gör dem mycket lika Strateger, som dock ofta föredrar mer abstrakta problem. Improvisation är den här typens absoluta talang - de tar vad som finns till hands och lyckas oftast sno ihop nånting som fungerar när de ställs inför ett problem.

Improvisatörerna värderar sinnlig njutning högt - termen hedonistisk myntades av Aristoteles för att beskriva vad lycka är för den här typen. De har förmågan att smälta in bland andra människor väl - så bra att de (om de är på det humöret) kan framstå som något av sociala kameleonter. En egenskap som dock ofta gör dem till framgångsrika försäljare - så de har lätt för relationer och att bli omtyckta av andra människor genom att spegla dem.

Vill du ha en Improvisatörs uppmärksamhet - pröva “Det här var kul - det måste du testa!”. Improvisatörerna använder ofta ord beskriver upplevelser, “skönt”, “gott”, “häftigt” etc.

och är av Jung-Myers typen

ISTP >>

Mekanikern (ISTP)

Mekanikerna är intresserade av tillämpad vetenskap och praktiska lösningar. De är ofta även duktiga på att arbeta med händerna utöver att förstår hur saker och ting fungerar. De är samtidigt duktiga på att bringa ordning och reda i stora mängder detaljerade och oorganiserade fakta. Det gör att de ofta trivs med att arbeta inom ekonomi eller med att analysera data inom andra områden som marknadsundersökningar och liknande.

Speciellt i unga år kan Mekanikernas ovilja att slösa med sin energi märkas tydligt. De är ofta intresserade av friluftsliv, men också väldigt bra på att bedömma hur mycket energi det är värt att lägga på en viss uppgift eller syssla - och lägger inte ett uns mer än som behövs.

För att fungera bra är det nödvändigt för individer med denna personlighetstyp att ha ett jämnt flöde av nya sinnesintryck. Annars kan de dra förhastade slutsatser och bli för rigida i sitt tänkande. För att MÅ bra är det nödvändigt att tillåta sina känslor att utvecklas. Det är annars deras minst utvecklade sida, vilket framkommer under stress eller i att andra människor uppfattar dem som känslokalla.

Disclaimer: Detta är en BETA version, om du tycker resultatet är konstigt eller om du har hittat en bug hör av dig till mattias@prfekt.se

Copyright (C) PRFekt Analys AB

Nu kan du själv testa direkt här (om du törs).

Be well,
LordParzifal

1 kommentarer:

Jörgen P Olsson sa...

Hej!

Jag har läst din text om Yggdrasil och vill berätta att jag också har ett slags kärleksförhållande till träden. Kanske speciellt den Skogslönn som står i parken i huvudstaden. Den kan sägas ha lett mig fram till kärleken, dvs min fru och de barn vi har tillsammans. Trädet återfinns som symbol både i Bibeln och asatron. Barnmorskeförbundet använder också Livets träd som symbol. Det symboliserar då det kvinnliga, dvs livmodern.

Ha det jättebra!

Mvh Metropolisen JPO

;