Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008onsdag 13 augusti 2008

Antiarianism (eller tänk om man skulle ta och vända på ett Hitlertal, så att alla ser det avskyvärda i antisemitism)Det var två gånger denne Mjölnerbärande asastuderande blonde viking skämdes för att vara arier och det var när TV-serien Förintelsen gick som barn och efter att ha sett Dansar med Vargar även fast jag vetat om indianernas historia sedan barnsben.
Spielberg som strongt bojkottade OS invigningen då Kina bröt avtalet om mänskliga rättigheter som var en förutsättning för att de överhuvud skulle få hålla det, har ju ägnat sin tid sedan Schindler's List åt judars historia med undantag för endast ett par vanliga biofilmer (i miljardklassen). Men det kanske behövs en SL 2...i dessa tider när folk inte orkar läsa böcker (på 1800-talet var det en kostnadsfråga men nu finns böcker överallt) så ser de åtminstone film.

Adolf Hitler 1938:

Jag vill idag åter vara profet. Om den internationella finansarianismen inom och utom Europa skulle lyckas att än en gång störta folken in i ett världskrig, så blir resultatet inte en bolsjevisering av världen och därmed arianismens seger, utan ett förintande av den ariska rasen i Europa.

Läs originalversionen mm.

"Rasteorin
Judar

Det är svårt att hitta någon underliggande teori bakom Hitlers syn på olika raser. Han gör däremot kraftiga utfall mot judar. Han anklagar judar för att vara giriga, egoistiska, osolidariska och fega. Han påstår att judarna inte har någon egen kultur utan tar sina kulturella inslag från andra folkgrupper. Deras kunskaper skaffar de inte själva utan de får dessa från andra raser. Judar är parasiter, anser Hitler och så här håller han på.

Hitler lägger skulden på judarna för arbetarnas fattigdom och utnyttjande. Detta beror på att judarna är kapitalister och äger företagen. Judarna tar över arbetarnas föreningar och i deras namn försöker de att ta makten över staten.

Marxismens idéer är judarnas idéer, fortsätter Hitler. Dessa marxistiska idéer väljer judarna att införa genom två olika vägar. Genom politiska rörelser och genom fackföreningsverksamhet. Fackföringarna använder de för att lära ut bruket av våldsmetoder och för att skaffa kapital till den politiska verksamheten."

Det är också halvt okänt att han var intresserad av marxism, socialdemokrati och judendom (det sägs att hans släkt var judar på 1700-talet).

Läs mer här på en mycket utförlig historisk beskrivning.

Även alla protestanters käre Luther hade dessa tendenser (han var lika lite lutheran förresten som DeSade var sadist, det är förvrängningar av de ord som de inspirerat till), efter att ha sett Köpmannen i Venedig med Al Pacino vet man ju att det alltid har varit värre än man trott, och att folkslag som judar men även andra har behandlats illa av ren vana och utan orsak, och faktiskt att världen är ganska bra nu mot då, alltså inte tillräckligt bra, något Eden blir det nog aldrig mer men det är åt det hållet vi måste gå inte åt det andra.

Läs om Luthers judehat här.En annan grupp som jag växt upp med som fortfarande håller stilen som AC/DC (fast helt annan genre) är Napalm Death...snacka om att vara miljömedveten tidigt!

SOLD SHORT

Red's the given colour of you resist the will to hate

You're a bit part
Outliving your worth
Where do you stand in the aryan pecking order?

We are "faggots", "jews" and traitors
Because we resist the will to hate

Here's supremacy: to rise above paranoia
Is it others who're diseased for dismissing your flawed criteria?

You've been sold short to a scam

Survival of the fittest?
How you seem expendable, vulnerable – a runt
Better keep your mouth shut
Should they find the quirks in your pureblood

You've been sold short to a scam

You can pill all slurs to me
But I'll choose humanity

You're a bit part
Outliving your worth
Where do you stand in the aryan pecking order?

You've been sold short to a scam

(Napalm Death, 2005 "The Code is Red...Long Live the Code")

Det är inte bara på Wikipedia man har fått tagit paus med vissa historiska
och religiösa sidor efter hack(hat)attacker från antisemitister av
olika slag utan nu även på Facebook, länk från Jihad i Malmö.

Kloka människor i bloggkaoset (dissa mig inte nu när jag har skrivit upp er):
(Av naturlig anledning så tänker jag INTE länka och ge bloggar trafik, vissa högt upp under ämnet Politik, som har Bojkotta Israel bilder på sina antisemitiska små hemsidor, vore de på plats i Jerusalem så sket de nog i brallan!)

The Martian Jews
Ledarloggen(UNT)
Jonathan
Jonathan II
Jonathan III
Jessica Nyberg
Svenska Kommittén mot Antisemitism
Islamofoben
Cwejman
Israel i Sverige
Israel i Sverige II
Leo Beata
eller på min egen Inventeringssida eller No News is Good News.
Och naturligtvis den dagsfärska (vi-gå-över-dagsfärska-verb...ala utsvävningar)
Änglar, Döden, Mengele och Maos Spöke.

Intressant läsning...

Be well,
LordParzifal

1 kommentarer:

Jörgen P Olsson sa...

Det bästa med "Köpmannen i Venedig" är repliken "Jag svär vid Jakobs stav" Det kan bli en bra strof när man ska lämna jordelivet.

Ha det jättebra!

Mvh Metropolisen JPO

;