Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008onsdag 20 augusti 2008

Dumhet resulterar i okänslighet, bufflighet och resultatlöshet (av resp. reportrar, tränare och idrottarna själva)En Klüftig svensk som äntligen startat med längdhopp.
Ett OS för sent men ändå, typiskt svenskt att ha en tidsram på minus 5 år. En femårsplan brukar ju innebära från dag 0 till om 5 år inte starta om 5 år, men lycka till i finalen du är vårt största "hopp", hepp!

Vad vore friidrotten utan Jenny Kallur,
vad vore AC/DC utan Malcolm Young.

Att vara känd eller stjärna som Sanna Kallur eller Angus Young är nog bra men det medföljer press, som vissa väljer att inte ha utan finner sin egen nivå...och prioriterar det viktiga i lugn och ro.

Ernst Josephssons läslustanbror
eller Julia Roberts kända skådisbrorsa Eric.


...men Sanna var värd bättre sanna mina ord.

Som Egil Skallgrimsson; i Egils saga
(skallur grymmur att S.Kallur åkt ur)

En vinnare och en loser

Lily Allen, karma som går igen, när man skrattar åt andra som i hennes första singel...(åt män som gör sig illa, så man vill kasta saker på TVn, eller ringa mansjouren, men så tänker man, synd på TVn, och den där stackars osäkra människan, kommer inte få det lätt, och rätt fick man, igen).
Hanna Zajc däremot stod upp mot förbund, tränare och den yppersta eliten i taekwondo ända till kvartsfinal. Strongt. I en mer hederfylld sport med långa traditioner i självförsvar.

Tessan, Jossan och cashen från Kossan
eller hur den svenska idrottsmodellen a la Lagrell
saboterar sig själv inifrån till dessa eviga fjärde,femte och
sjätteplatser (medalj: zink?)

t o m en bregott ko är smartare och visar på mer integritet

Fotbollsförbund + Sim + Friidrott

Alla dessa är så gott som på amatörstatus och som sagts tidigare får inte damfotbollen lön för att träna mer än ett par få precis som i simning och precis som i friidrott där endats de som tränar i Göteborg mer eller mindre får pengar OM man inte redan är proffs och som de få svenska proffs vi haft i Sverige kan träna med vem man vill och vart man vill, vilket är det enda som fungerar; men i andra länder ligger fler på proffsnivå och får lön för att träna tillsammans vilket är bättre än vår amatörmodell. Räkna ut Sveriges damer i fotbollslön mot USAs. Chockerande siffror och ändå ska vi tävla på samma nivå? Löjligt. Lagrell borde agera som den Cash Kossa han är och inte bara dra in pengar som när damfotboll gick på TV4 utan även betala spelarna och inte sina gamla byråkratvänner som håller bondtölpar som Lagerbäck kvar på livstid fast halva herrlandslaget vill ha en ny tränare.
Se vidare på den här sidan LordParzifal - Landslaget + Lenny Kravitz
LordParzifal - "Swischman" Wissman Whatever
LordParzifal - Cornelis + landslaget
LordParzifal - feminism + fotboll
LordParzifal - den nya Heja Sverige
Dessutom rekommendrear jag naturligtvis Småkryp som handlar om maktmissbruk.

Mest intressant idag tralala

TEMA: Hård

Det är hårda tider under OS när två simsträckor vanns med en hundradel och i skytte vann man med en massa tusen .2 mot en massa tusen .1, efter timmar av skytte.

Tuff Luv

Even the ones that hate you care more than the rest of the world that usually don't give a damn, you have to make the world care, that's what the Olympic Message is all about. Peace. And Friendly Games.
(LPWJ 19/8/8)

P.Jonsson, A.Pops och J.Karlsson
är inga B.Hansson, A.Hegerfors och C.Ulfbåge
men Jakob Hård är J---- Hård och tur är väl det. Måste ha läst Lars Hård av Jan Fridegård...

Andas ibland Karlsson, det är inget rapathon...Zachrisson och Hegerfors är mästare på det här, fortsätt lära av dom; i mina ögon är ni alla tre fortfarande lärlingar...
och ställer frågor på sin kliché amerikanska och Hård suckar "halvtyst/halvt betonande" åt sina stillösa kollegor.

...en paus för alla som springer efter kvinnor
är att se kvinnor som springer...


Nu försöker man bli tjenis med Sportkungligheter, försöker dua dom med...
(dum då med...)
Precis som kungens årliga program där de försökte bryta gränser, ja jag är rojalist men enbart för att jag vet att vi har det så mycket friare här än i övriga världen och behöver mer etikett och hyfs, hur tror alla att det ser ut när kungafamiljen gör återbesök i Jordanien, det är bra mycket striktare än här med bugningar a la Japan, där det är en ära att få buga till någon högre och inte kasta vatten i ansiktet på statsministern som här hemma och tro att för någonting man vart halshuggen för förr, inte mer än 200 år sedan, man ska komma undan med för någon sorts pressfrihet, när det är ett humorprogram som jag som gillar engelsk dålig smak humor t.ex. Black Adder stilen (har ju inte hänt mycket på BBC sedan det gänget lämnade) inte ens kan se mer än 5 min, varför, det är tråkigt, urtråkigt.

Mr.Curious från Merkurius

en enkel fråga

Hur kommer det sig att alla som håller på med nån form av sport är Göteborgare eller Skåningar. Kan det vara så enkelt att alla sportbidrag utsedda av riksföreningar där dessa herrar sitter i styrelsen delar ut pengar till klubbar i dessa områden och inte till t.ex. Umeå som har bra friidrottare ...
Jag bara frågar, kom och skriv mig det på näsan som Hedvig sa.
Men jag är nog mer ugglan på taket.
Hon var före sin tid Hedvig, tv-telefon och allt, t o m barnprogrammen förr var bättre än vuxenprogrammen idag.

Att Di Leva anklagas för att skämma ut Gävle är bara löjligt, finns väl bara Ulf Lundell som är mer Sverige helgonförklarad.
RIKARD OLSSON som "skämt" ut Gävle från Dag 1! Skämten som kommer ur denne mans mun är vad man drog i högstadiet, väx upp för fan...
eller häng med Steffo och lär spontan ROLIG humor ist.f. nånting kärringarna på Bingolotto garvar åt, det är väl din nivå antar jag. SVT storsatsar på OS? Vilket "skämt" skämt...
Andra som skämmer ut Gävle med omnejd är rödtoppen a la Carrottopp som sjöng Herrarna i Hagen och trodde han gjort en svenssonsnusk version när originalet t o m är bättre! Högsta fjantpoäng. Sedan en låt om Engla, har dessa personer inga spärrar? Det är därför jag förtränger sådana individers namn...jag kommer faktiskt inte på det fastän jag skrivit fem rader eller mer nu, so be it...det är hans straff
Fall i glömska och fall hårt! (Hård kärlek verkar vara temat idag)
Vi har Leif Boork i Brynäs att skämmas för som kickar proffsfinnar till höger och vänster, efter det gav jag upp när de förstör för sig själv, precis som landslaget i fotboll och damerna, allt går igen i den svenska modellen där ingen får sticka upp för då jante trycks han ner MEN om de gör något bra ändå så jublas det. Dårskapen är stor inom idrott, se och lär av USA som inte ställer upp i några onödiga tävlingar utan toppar form till OS!
Satsa på Umeå friidrott istället för Göteborg som träningscentra så blir det bra, det kommer att bli mer utjämnat och rättvist framöver så att ett ställe inte får alla bidrag vilket är urdumt.
Det finns lika hög grundkvalité om inte bättre i Umeå.

Trött på sportkultur, läs eller se film istället, det är vi som gör kulturen och bevarar den bra kultur som finns från förr...
allrahelst den okända, är det upp till oss att bevara.

Be well,
LordParzifal

0 kommentarer:

;