Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008fredag 28 mars 2008

Essä om Rymdens och Människans utveckling: Del I&II.A Big Bang: a Big Bit away

Del I.

En "mindre" Big Bang har setts med blotta ögat några miljarder ljusår bort.
(En gammablixt från innan jorden existerade, den största hittills, kanske från
en "annan" jord som exploderade 7,5 miljarder ljusår bort)

Det är inte så konstigt med sådana fenomen men den här var extraordinär;
direkt när jag hörde talas om den tänkte jag på medeltida astronomer som såg
liknande tecken med sina gamla glaskikare (mässingstuber) stående i öknen
letande efter tecken att rita in i sin almanacka.
Många gamla stentavlor och papyrusrullar visar att det hänt 1500 BC och flera andra gånger, ledande till historiska efterföljder; ungefär som när havet bröt igenom vallen och bildade medelhavet (Noaks Ark); finns även med vissa ljusfenomen i Bibeln.

Här står vi i vår nutida öken. Vilsna. Ovetande om att det mesta redan har skett.
Vi är som en hop människor kvar på en parkeringsplats bakom Åhléns som slagit igen i stan utkonkurrerad av någon lågpriskedja som bara skulle vart ett alternativ, men eftersom människan nu är som den är, ett girigt snålt djur (i värsta fall; kom ihåg att endast 5% av vår art är intelligent men man tycker ju folk efter så lång historia borde lära sig av just historien) så går den mest omtyckta och bästa affären och stänger, och den dumma apmänniskan står där med sina lågprisvaror UTAN alternativ till någonting bättre,
bakvänt och hemskt mycket Sverige av idag i ett nötskal.
Nu när äntligen saker börjar se ut som på 80-talet igen efter LÅNG väntan med allmän idioti vid makten så gnäller människor på neddragningar, jamen neddragningarna förut då?
Jag har växt upp med turer ut till skogssjöar med riktig natur och inte bara på TV, nu drar folk ner på det pga stressigt samhälle, ja men se till att ändra på det då, ta inte skiten. Har aldrig förstått folk som sätter hälsan i fara för "samhället" och vidriga industrijobb. Ju färre fabriker desto bättre för miljön, pengar till Sverige kan skaffas på annat sätt, men folk har aldrig kunnat prioritera rätt och därmed missar de fina stunder i livet. Naturen går alltid först, den visaste i skogen är korpen den spejar (som jag, som Hugin, som Munin) och ser vad som sker men äter sällan först, men gömmer det fina den vill spara i gömmor, saker som andra kanske inte förstår värdet av,
det estetiskt sköna i naturen.

Media har helt tappat greppet och censurerar sådant de ej kunnat sedan 50-talet, sett som "hot mot samhället". Samhällskritik betyder ju det i grunden, ett hot mot ett vidrigt samhälle med hopp om ett bättre. Men nu ska alla filmer vara deckare och all reklamfilm pekfingerreklam eller så ska alla le och sälja dammsugare eller tvättmaskiner.
Jävla 50-tals deja-vu! Fy fan för den här Persson/Blair/Bush eran!
De har förstört allt det som gick framåt på 90-talet, nu är vi tillbaks på mediastenåldern igen men det kan ändras med nytt folk på tronerna men det är fortfarande slöseri med våran tid!
Det dras ned på kulturen som vissa medelsvenssons ser som lyx, men länder bedöms efter deras kultur, t.o.m. u-länder är högre upp på skalan än Sverige på dom listorna eftersom det sista de släpper är deras kultur liksom indianer/samer, all respekt till dom!
Nästan allt försvann senaste 10 åren pga ren dumhet, IT-bubblan var en myt eftersom den dåvarande regeringen ej var intresserad helt enkelt, det har inte märkts någon IT-bubbla i andra länder, bara här i Sverige. "Konstigt?"...inte alls!
När orden "vänta och se sen" varit ledstjärnan visste man att man behövde "vänta och se vilka som kommer sen efter dessa idioter som bara vill vänta och se, som ej går att samarbeta med, eller VILL samarbeta med någon annan, aldrig hört talas om regnbågsstyre fast i sitt jävla sjuttital".
Det blev en 10 års väntan, pga svenskars dumhet att ej se fakta att vissa människor inte kan ha makt för de vet inte vad de ska göra med den förrän efteråt och då är det försent för då har någon annan teknik/investering som är bra för landet kommit, det gäller att vara 5 år före sin tid INTE efter.
Jag minns att hi-tech kablar från Ericsson ratades av Persson och när vi
behövde en IT-kunnig statsminister i 40-års åldern (som Reinfeldt nu) röstade folk fram en halvpensionär som enbart lyssnar på dansband, och klagar på Italien som är bättre på så gott som allt i Europa, mat/mode/fotboll/bilar osv ...ja jävlar i min lilla italienska kaffekopp!Men människorna i Sverige ville ha en 10 årig sömnperiod då ingenting hände och därför är jag rätt misantropisk vad det gäller svenskar efter den upplevelsen (utom vi norrlänningar som vaknade tidigt och såg (S)veken!)


Del II.

Vi läser dessa urtråkiga nyheter i tidningar och när ett ljusfenomen kommer så blir det artikel 3, två dagar efter syns den nästan inte, varken nyheten eller fenomenet.
Fastän DET är nyheten nummer ett.Redan gamle Erich von Däniken såg UFOn inristade i gamla pyramider när han var ute på sina resor, Brown och andra fiktionsförfattare har bara hakat på vad som redan finns i bokhyllan sedan 60-70-talet och blev stämd med rätta, ungefär som neo-feminismen som fick en rejäl bredsida av Nobelpristagaren i år;
"Dessa så kallade nya feminister borde skämmas att klaga så på män" Det var vackert sagt och efterlängtat. Tack Doris Lessing, du av gamla feministgardet och som vet vad verkligheten är.
Och ungefär som Harry Potter är stulen till hälften till både namn och innehåll.
Den var ju ämnad att endast skrivas för hennes unge så, nu fick hela världen läsa hennes "cover-version" på Tolkien!
Ja dessa Idol och karaoke tider ska dom aldrig vara över på något plan.

Och att dessa meteoritfunderingar fordom och i nutid nu blossat upp igen är bara kul för mig, jag har redan som barn förstått att legender och myter som Lucifer och Big Bang och t.o.m. den om att människan kanske var "utomjordingarna" från början och kom hit,
nu verkar besannas mer och mer.Som 25 åring var man ju glad över att Arkiv X drog igång mellan de andra jönserierna
(eller jöns-serierna) på TV.
Tänk bara om sådana saker som att Madonna är "så bra så hon måsta vara
av Fallen Ängel-blod", alltså halvgud eller "stjärna"!
(Allt det här passar bättre att diskutera på engelska då man använder ordet Star för det mesta och då faller bitarna på plats.)Och Lucifer kanske helt enkelt var den första kometen med ett stort efterspel av kometregn och därmed den första stjärnan på jorden (halvgud) om så en meteorit med ämnen till människovarelse(r) i senare tid eller helt enkelt en komet som blev "känd" för att ha slagit ner på jorden.
Vi använder ju alla dessa termer när så bara en barnartist kommer i spotlighten på Nyhetsmorgon som "färsk stjärna".
Minns också att våran nuvarande måne en gång slog emot oss som levande planet och slocknade sakta.
Och varför skulle inte sådana saker hända igen, det är som vädret, det kan bara spås efter hur det ser ut nu, allting i universum ändras till det bättre eller ibland det sämre; men allting går i vågor i Etern.

Så gå och ta 15 minuter av er eftermiddag och läs om Nasas upptäckt istället för om dyra handväskor och designerjeans.
Jag har bara gamla jeans, nya jeans är fula, förr var det coolare ju äldre jeansen var, vart tog det vägen? Slösa pengar och tid på designade jeans som endast de i designade-jeans-branschen tycker är roliga. Uncool!
Vi tar och stänger dessa yuppiebarn butiker och sponsrar Åhléns igen!
Eller varför inte öppna kedjan "Cosmos" med info om vårat universum medans du äter och köper päls/skinnfria kläder så inser du att för kackerlackorna och myrorna på vår jord som levt längre än oss är vi deras myror utvecklingsmässigt.
Visa gärna film på dessa ställen från olika natursköna platser i norden så nya generationer
vet vad en skog är så de kan protestera om naturskyddet dras in.


Det gäller lika för hög som låg, människa eller myra,
Like a Star, Live and Learn or Crash and Burn!
Naturen lever alltid vidare, med eller utan oss att
uppskatta den för dess rätta värde.

(Ursäkta om det blev långrandigt, vaknade efter 8 timmars sömn (äntligen) på eftermiddagen efter en diskussion i går natt på Marcus Birros blogg om när Sverige började gå åt helvete, och jag tror vi prickade in tidpunkten till att det var runt Estoniakatastrofen rätt bra 92-94, han sa att jag och 4 till "håller" hehe Menade väl att vi inte skrev skit på hans rebelliska forum.)

Be well,
LordParzifal
(Publicerad på Belial.org forum Fre Mar 28, 2008 19:37pm)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant, bra skrivet !!!
//
wikman@swelord.se

L.Patrik W.Johansson sa...

Hej oanonyme anonym,
om du skulle råka se det här, eftersom du har en tekniksida, kanske du kan förklara för en kulturknutte hur man återställer ett nätverkskort när det hamnat på 0.0.0.0 och inte går att rubba.
Antivirus ställde till det (som är till för att hjälpa)
same old story.
Har laddat hela den här bloggen med gamla datorn trimmad till tusen o ett gammalt win95! XPn på Nya IBMn står i "garaget" o väntar...
=)

Be well,
LordParzifal

;