Poesi,dikt,naturlyrik,tidlös litteratur,musik,film,TV,filosofi,översättningar

***** Kolla gärna länkarna till e-böcker; vid poeter.se finns det mesta sparat av översättningar o lyrik *****

* * * SLÄKTEKTIVEN * * *
(The Ancestor Detector)
Hjälper gärna till att leta familj/ort/namn då jag har tillgång till arkivdigitals kyrkböcker och andra källor vars skrift jag är van att tyda och finner det snabbt (men för längre undersökningar och/eller översättningar tar jag en symbolisk minimumsumma på 500-1500) kontakta mig gärna på "Släktektivbyrån" via mail lordparzifal@gmail.com
se även poeter.se/LordParzifal för översättningar och naturlyrik mm


The Rainforest Site

Gästrike Katthem

~*~ LordParzifal Est.1998 | 10 Years Online Anniversary ~*~

LordParzifal's Wicked Gestures and Avatars @ Excite.com Est.1998
LordParzifal's Woodland Journal Est.2008



onsdag 19 mars 2008

Om Skillnaderna mellan Satanism och Djävulsdyrkan



(Svar om skillnaderna mellan satanism och djävulsdyrkan).
Och så startade den här bloggen...

Hail Pan!


Jag tror du är ganska välkommen hit då det inte finns alltför många tjejer här.
Men du har nog kommit i en övergångsfas till en site som ska kallas Gudarnas Palats så det verkar inte finnas så många hosts här just nu (eller medlemmar för den delen), jag är bara en hyperaktiv manodepressiv medlem; som är inne i en skrivperiod just nu med ett antal projekt (har alltså annat att göra än det här i motsats till vad många tror) men var lugn ibland tar jag paus en månad eller två. =)

Skillnaden på satanister o djävulsdyrkare är Aftonbladsversionen och de seriösa som sällan
ses i tidningar då många är mångmiljonärer eller seriösa författare och ej vill synas alltför mycket om det ej är i just seriösa sammanhang t.ex. ockulta konferenser. Den huvudsakliga skillnaden är dock att djävulsdyrkare är svagare än satanister. Det finns t.ex. människor som ej bryr sig om någon annan dör för att det är "coolt" ...ingen satanist skulle tänka så då var människa ses som en potentiell gud! Det finns mycket om det i Belials arkiv så bläddra på... Djävulsdyrkare dyrkar något för hat mot kyrka t.ex. eller för att uppnå något medans satanister har en mer överjagsinriktning att göra sitt bästa (borde t.o.m. hem o skolas Moral Majority fjantar gilla hahaha) och utför en slags urtidstradition av ritualer eller livsattityd kallad The Rite of The Ancients eller the Old Ones, kanske hört talas om det i nån metaltext. Bl.a. Morbid Angel bygger hela sin karriär på det!



Ursprungligen kommer det från att vissa grupper dyrkade avgudar eller demoner för tur i viktiga
händelser vilket kyrkan fick reda på (t.o.m. Arn typerna gjorde det under tempelriddartiden) och de sa då "Ni ska inte tillbedja avgudar" som i indien kallades devis=devils, så där har du djävulsmyten. Du har väl sett Baphomet bilden, där har du den verkliga Geten (sa geten) som används som altarbild över hela världen som hade mer med fruktbarhet och lyckosamhet att göra. Även känd som Pan! (eller våran julbock).




Det är förknippat med din andra fråga; svartkonst är inget annat än att fokusera på det du vill
uppnå, för dig själv eller t.ex. globala miljön eller den närliggande (ja det finns magiker som tänker i stort; utan ego) Tänk bara att de bästa i europa dödades för att de just var bra på detta. (Häxbålen; men "anklagarna" var de som dog sist i den sörjan liksom Maximilian de Robespierre var den siste i franska revolutionen att dö för Joseph Ignace Guillotins uppfinning..skulle vilja se en bok av Jan Guillou om det ...Jan Guillou "Guillotin") =)
Det skulle finnas bra många fler som kunde det nu om "häxornas" ättlingar fanns på jorden.


Tre huvudsakliga riter som LaVey har med i sin bok som sammanfattar världens historia av dessa
fungerande riter: lust, tårar eller blod... (undvik den sistnämnda då den endast är till för allvarliga skeden i livet.)
Fokusera helt enkelt på det du är intresserad av under dessa känsloyttringar
Den viktigaste raden eller riten är: Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law (Aleister Crowley)
det innebär till skillnad från vad många tror att göra det som är viktigt inte "vad som helst".

Sympatetisk Magi (läs mer i någon Magiuppslagsbok)
är att "likna det du vill uppnå eller göra tills du gör det"... Hoppas det svarar på nåt du frågade om jag ska samla det här till en blogg istället tror jag, men om andra svarade så slapp ju jag hehe
Not that I mind...much. ; )


Be well,

LordParzifal
(Publicerad på Belial.org forum Mån Mar 17, 2008 00:33am)

0 kommentarer:

;